10 things to do tijdens quarantaine

illustratie van mondkapje

Manieren om de quarantaine door te komen

1. Ga krulmethodes testen in deze quarantaine periode

Nu je de tijd hebt om eindelijk eens dingen te doen, kun je je ook gaan vervelen. Hieronder staan gelukkig tien dingen om met je haar te doen waardoor dat niet hoeft. Om te beginnen kun je no-heat krulmethodes gaan testen. Aangezien je tijdens quarantaine toch nergens heen hoeft, heb je ook tijd zat om je haar hiervoor te laten drogen.

2. Vlecht je haar in tijdens quarantaine

Daarnaast kun je het in allerlei prachtige en ingewikkelde stijlen gaan invlechten. Of je kunt gaan oefenen wanneer je nog niet zo goed bent in bepaalde vlecht technieken.

3. De schaar er ver bij uit de buurt houden

Een ding dat je sowieso moet doen is de schaar ver bij je haar uit de buurt houden. Ook wanneer de puntjes er af moeten, is het verstandiger dit door een ander te laten doen. Zonder kapper moet je wel roeien met de riemen die je hebt. Dus is het ook handig om hiervan een tutorial op te zoeken.

4. Het laten relaxen

Afro haar kan tijdens deze periode eens goed relaxen. Dit betekent niet krullen, stijlen of touperen. Ook kun je even van de dagelijkse producten afblijven. Doe er maar eens helemaal niets mee. Oké… een haarmaskertje kan nog. Dat is er altijd goed voor.

5. Een verwendagje

Je kunt ook de andere kant op gaan en jouw haar een complete verwendag geven als dit al een tijdje niet gebeurd is. Doe eens gek en neem gelijk een DIY gezichtsbehandeling als je deze nodig denkt te hebben.

6. Gekke haarstijlen wedstrijd

Deze activiteit is er een voor het hele gezin. Houd een gekke haarstijlen wedstrijd! Ieder lid bedenkt een zo gek mogelijke haarstijl en maakt deze bij zichzelf. Uiteindelijk stem je op een winnaar en degene met de gekste haarstijl wint.

7. Was het niet en bind het vast

Je haar niet wassen is soms ook erg goed. Probeer het eens een week niet te wassen. Als het heel vettig wordt, kun je het altijd vastbinden.

8. Haarmaskers testen tijdens quarantaine

Wanneer je nog niet zo goed weet wat je haar precies van je wil, kan je het altijd testen. Koop een paar haarmaskers voor verschillende haartypes en zoek uit waar jouw haar het beste op reageert.

9. Probeer het zelf te verven

Nu kappers overal producten aanbieden, kun je je haar ook zelf proberen te verven. Zorg wel dat je een betrouwbare kapper hebt. Dit betekent een die niet te veel vraagt voor producten die ook bij de drogist te koop zijn.

10. Steek het op

Naast ingevlochten haarstijlen, kun je ook opgestoken haarstijlen uittesten tijdens quarantaine. Speel er mee en kijk wat leuk staat.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.