Olaplex: haar bleken zonder het te beschadigen

western blond meisje met lang haar

Chemische stoffen en haar

Je haar kan heel wat hebben. Van slecht weer tot 70 keer het eigen gewicht kunnen tillen tot het breekt, noem maar op! Er zijn echter een aantal dingen waar je haar niet tegen kan. Wanneer je het regelmatig aan deze dingen blootstelt is het logisch dat het op den duur beschadigt raakt. Je haar kan droog worden of zelfs afbreken. Je krijgt sneller gespleten punten en je haar gaat er simpelweg ongezond van uitzien. Dit komt door alle chemische producten die men gebruikt om haar te bleken en verven. Olaplex is echter een natuurlijk merk met bleekmiddel dat dit niet doet.

Olaplex is een merk met natuurlijk producten

Ook het bleekmiddel van dit merk is natuurlijk. Dit middel om je haar te bleken bevat geen peroxide en andere stoffen die schadelijk zijn voor je haar. Je hoofdhuid lijdt hier ook niet onder, aangezien het een natuurlijk product is. De meeste kappers die dit product gebruiken zeggen hierom ook niet dat zij jouw haar hiermee bleken. Zij gebruiken de term “herstelbehandeling”. Dit geeft de indruk dat jouw haar terug gaat naar de natuurlijke kleur. Daarmee wordt natuurlijk bedoeld wanneer het in aanraking komt met het product. Toch zit het net iets anders.

De effecten van olaplex op je haar

Dit bleekmiddel wordt inderdaad bij herstelbehandelingen gebruikt, maar het herstel vindt plaats in de structuur. Verder verwijdert dit product wel veel tot alle pigment uit je haar net als peroxide zou doen. Het is ook mild voor de hoofdhuid, dus je krijgt er na die tijd geen jeuk van op je hoofd. Bij warme en donkere tinten wordt je haar goud blond. Lichtere tinten zullen uiteraard een lichtere kleur blond als resultaat hebben. Koudere haarkleuren resulteren dan logischerwijs in een meer assige blonde tint.

In combinatie met de juiste haarverf

Nu je weet wat olaplex doet, is het misschien ook verstandig om haarverf te kiezen die daarbij past. Veel haarverf bevat nog steeds peroxide en daarbij bevat het ook ammoniak. Je kunt bij deze keuze het beste je kapper om advies vragen. De meeste kappers zullen ook een natuurlijke haarkleuring aanbevelen wanneer zij met dit product werken. Deze hebben het zelfde effect als chemische haarverf, maar ook alle voordelen van olaplex bleekmiddel. Een goed merk om je haar op een natuurlijke manier mee te verven is Balmain. Dit is dan iets duurder, maar dan heb je wel waar voor je geld. Een goede kapper zal vervolgens ook een goede shampoo aanraden.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.