Zijn hairextensions geschikt voor iedereen? Welke soorten hairextensions bestaan er en hoe kunnen ze worden bevestigd? En welke voor-en nadelen zijn er bij de diverse bevestigings methodes? Zoals je kan zien, zijn er een hoop vragen!
Niet iedereen is blij met zijn/haar lokken
Veel mensen hebben helaas niet het haar, dat ze zo graag zouden willen hebben. Klachten over te dun, te slap of te futloos haar worden vaak gehoord in onze kapsalon.
Zeker als iemand wat ouder wordt, gaat de haardos er in dikte op achteruit. Dit overkomt ongeveer 70% van de mannen en zo’n 55% van de vrouwen!
Zitten er nog behoorlijk veel haren op iemands hoofd, dan kan er gedacht worden aan hairextensions, om zo het haar dikker en voller te laten lijken.
Helaas kunnen hairextensions niet op een kaal hoofd aangebracht worden. In dat geval moet er een haarwerkje of een pruik gebruikt worden.
Hairextensions: Wanneer wel of wanneer juist niet?
Zoveel mensen, zoveel wensen! Waarom willen mensen wel hairextensions laten plaatsen?
- Haar dikker en voller te laten lijken
- Het haar langer te maken
- Om het haar een andere kleur te geven zonder chemische behandeling
- Kapsel te versieren met sieraden
- Om kleine kale plekjes of littekens te verbergen
Niet kiezen voor extensions bij broos haar
Belangrijk: Hairextensions wegen best wel zwaar. Dus zijn ze ongeschikt voor mensen met broos of zwak haar. De eigen haren kunnen dan sneller afbreken.
Het kiezen van de extensions
Overleg altijd duidelijk met de kapper wat je wensen en je eisen zijn. De kapper kan bepalen of jouw lokken sterk genoeg om extensions te kunnen dragen.
Daarna bepaal je de kleur en de soort haar.
Haarsoorten
Hairextensions komen in diverse soorten. Natuurlijke haar, synthetisch haar of van wol. Uiteraard zijn ze verkrijgbaar in vele kleuren. Meestal worden extensions gekozen in de eigen haarkleur, om het alleen voller of langer te laten lijken.
Bevestigingsmethoden
Voor het bevestigen van extensions zijn verschillende technieken mogelijk, afhankelijk van het type hairextension.
Wat belangrijker is, is dat ze door een professional worden toegevoegd aan je haar, zodat ze er niet na verloop van tijd uitvallen!
- Hairfusion: Hierbij worden ze vastgelijmd in kleine aluminium buisjes die aan de extensions zijn bevestigd. De buisjes worden met een tangetje dichtgeknepen.
- Clips: Ze worden bevestigd met een clip aan het eigen haar. Dit kan je ook zelf doen.
- Dermalace band: Ook wel micropointbevestiging genoemd, is een katoenen rand met lusjes. De eigen haren worden door de lusjes geweven en vastgezet.
- Netmethode: Een netje wordt op het hoofd geplaatst en de eigen haren worden door de mazen heen getrokken, dit is dus geschikt voor mensen met dun haar.
- Extensions: Dit zijn bundels met haar die met behulp van polymeerwax aan het natuurlijke haar worden bevestigd.
- Wefts: Een weft is een rij haarextensions. Snel aan te brengen voor direct resultaat.
Breng de extensions niet direct na een permanentbehandeling of een verfbehandeling aan. Wacht beter even een paar dagen om het haar te laten herstellen.
Succes met je keuze!