Heeft luchtvervuiling effect op je haar?

luchtvervuiling

Als je bemerkt dat je haar er dof en vettig uit begint te zien, kan dat heel goed komen door de luchtvervuiling in je omgeving. We gaan het in deze blog hebben over luchtvervuiling en de nadelige effecten ervan op jouw haardos. We gaan je goede adviezen geven om schade te voorkomen of in ieder geval te beperken!

Ontgiftende haarverzorgende producten

Haarverzorgingsproducten die de verontreinigende stoffen uit je haar en van je hoofdhuid verwijderen, voorkomen dat de vervuiling zich aan je haar hecht. Je haar zal hierdoor lichter aanvoelen en ook meer volume krijgen. Sprirulina is één van de bestanddelen in zo’n product. Het gaat hier om het Detox assortiment van Dercos Nutrients.

Sprirulina is rijk aan anti-oxidanten. Daarnaast zit er houtskool in en dat gaat de effecten van vervuiling ook tegen.

Niet te vaak je haar wassen

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar was je haren niet te vaak. Twee à drie maal per week is ruim voldoende. Door je haar te wassen, wordt ook alle talg uit je haar verwijderd, waardoor het droger wordt. Talg (een natuurlijke olie) is juist goed voor je haren. Het is een bescherming voor je lokken. Je haar wordt blootgesteld aan vuil en UV-straling als het geen beschermlaagje meer heeft. Wil je toch tussendoor een keertje extra je haar wassen? Dan kan je droogshampoo gebruiken. Er zijn ook droogshampoos die je haar en huid beschermen tegen vervuiling, zoals de Dercos Nutrients Detox Droogshampoo.

Niet te veel haarverzorgingsproducten

Verzwarende producten, zoals haarlak, haargels en verzwarende crèmes houden je kapsel in model én ze houden ook vuil vast! Lichtere producten zijn daarom veel beter voor je lokken.

Hydratatie

Ons haar kan altijd hydratatie gebruiken. Door een vochtinbrengend product te gebruiken, zal je haarbreuk en pluishaar voorkomen. Gebruik daarom goede producten om je haardos te hydrateren, zoals haaroliën, haarmaskers en conditioners. Daar wordt het soepel en licht van.

Tip: Breng eerst de conditioner aan, laat het 2 minuten inwerken en was dan je haren met je gebruikelijke shampoo. De conditioner heeft dan zijn werk al gedaan en de shampoo zal het niet uit je haar verwijderen. Het voordeel hiervan is dat zowel de shampoo als de conditioner resten goed uitgespoeld worden en niet achterblijven in je haar. Zo zal het geen vuil aantrekken.

Vermijd hittetools

Haardrogers en styltangen zijn niet goed voor je haar. Ze beschadigen je lokken. Toch wel doen? Gebruik dan hittebeschermende producten om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Waar wordt je haar vervuild?

Het vaakst komt het door werkverkeer in de grote steden. Maar ook UV-straling draagt er aan bij.

Merk je iets van de vervuiling?

Vervuiling, zoals deeltjes aluminium, koper en ijzer veroorzaken jeuk, schade en irritatie aan de hoofdhuid. Als het echt uit de klauwen loopt, kan je er zelfs roos of dermatitis van krijgen! Wordt je hoofdhuid echt zwaar bedolven onder de zware metalen uit de lucht, dan bevatten de follikels(haarzakjes) vaak cadmium,koper, lood en aluminium. Met als gevolg lagere zinkconcentraties. Zink zorgt mede voor haargroei! Bescherming is dus troef!