Alle kleuren van de regenboog!

haar alle kleuren van de regenboog

Je haar kleuren voor de zomer

Dat de zon je haar kan beschadigen, is algemeen bekend. Zonlicht kan hiernaast ook flinke schade aanrichten aan de kleur van jouw haar. Niet per se aan je natuurlijke haarkleur, maar wel aan geverfd haar. UV-stralen van de zon maken het pigment in je haar namelijk kapot, waardoor dit lichter wordt dan eerst. Daarom is het belangrijk je haren voor de zomer nog even een goed kleurtje te geven. Tenminste, wanneer het al een keer geverfd is. Na het kleuren kun je ongeveer drie maanden vooruit. Maar hoe zit dat met donkerder en lichter haar? En wat zijn deze zomer populaire haarkleuren? Dat zal hieronder verder worden beschreven.

Donkerder of lichter

Donkerder geverfd haar zal sneller zichtbaar teruglopen dan haar dat in een lichtere tint is gekleurd. Dit is vooral het geval wanneer je haar veel blootgesteld wordt aan zonlicht. Wanneer je haar lichter gekleurd is, is het eerst gebleekt. Hierna is het in een kleur naar keuze geverfd. Het enige waar je in dit geval rekening mee zou moeten houden, is uitgroei. De eerste weken zal dit niet storend zijn. Wanneer er een duidelijk kleurverschil bij de haarwortels verschijnt, is bijwerken toch nodig.

Populaire kleuren deze zomer

Er zullen een aantal haarkleuren om verschillende redenen populair worden. Vooral jonge vrouwen zullen voor luxueus zwart of scandinavisch blond gaan. Deze wit-blonde kleur is waarschijnlijk een ode aan Daenerys Targaryen uit Game of Thrones. Een serie waarvan dit jaar het laatste seizoen is. Bovendien zullen roze en asgrijs populair worden onder jonge vrouwen. De waaghalzen zal je veel met diep rood haar als de red velvet taart zien rondlopen

Haar leren verven

Om je haar zelf te gaan kleuren, is niet per se de makkelijkste optie. Natuurlijk is dit wel mogelijk. De kans bestaat echter dat je delen van je haar mist. Meestal bevinden deze delen zich op het achterhoofd. Wat je wel kunt doen, is het leren van haar verven, zodat je dit bij anderen kunt doen. Dit is een erg handige vaardigheid om te leren. Vooral wanneer je bijvoorbeeld aan een vriendin beloofd hebt haar haar te kleuren, maar niet weet hoe dat moet. Je begint in de nek en verft alleen de wortels. Vervolgens werk je naar het haar bij je voorhoofd toe. Wanneer alle haarwortels gekleurd zijn, kun je dit uitsmeren naar de puntjes toe. Hiervoor is het belangrijk dat je bij de wortels een dikke laag haarverf aanbrengt. Bij lang haar zal de verf zich uiteraard niet uitstrekken tot de puntjes. Hiervoor heb je extra verf voor nodig.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.