Alles over het blonderen van je haar

Wil je graag ook blonde lokken en sta je op het punt om ervoor te gaan? Misschien maak je je zorgen, of het je haar zal beschadigen? Bij herhaaldelijk blonderen blijven de haarschubben permanent openstaan. Dat zorgt voor stug en droog, dof haar. Daarom gaan we hier enkele goede adviezen en tips geven, zodat je gewoon kunt genieten van je nieuwe blonde haar!

Wat is je haar blonderen?

Het haar bleken is in feite een chemisch proces. De pigmenten in je lokken worden opgelost en zo wordt het kleurloos. Je haar heeft goede producten nodig.

Onderweg naar het witte ‘kleurtje’ kan je haar allerlei kleurfasen passeren:

  • Rood
  • Oranje
  • Geel

Voor zeer donker haar zal er soms een ander bleekproces gebruikt moeten worden.

Het effect van blonderen

Door het blonderen blijven de haarschubben dus openstaan, waardoor de haren veel vocht verliezen, snel afbreken of uitdrogen. Om strohaar te voorkomen moet je de juiste nazorg producten gebruiken. Komen we straks even op terug.

Hoe vaak mag je je haar blonderen?

Zorg ervoor, dat er tenminste 6-8 weken tussen de blondeer behandelingen in zitten. Zo krijgt je haar tijd om te herstellen.

Is het mogelijk om thuis zelf je haar te blonderen?

Natuurlijk kan dat, maar of het verstandig is? Haar bleken is geen eenvoudig proces. Zelfs voor een ervaren hairstylist is het een hele klus, om de juiste kleur te bereiken. Door fout te blonderen, kun je je haar zwaar beschadigen. We raden je daarom aan, om het bij de kapper te laten doen.

Wees eerlijk tegen je kapper

Verzwijg geen eerdere verfbehandelingen tegen je kapper, want eerder geverfd haar kan mogelijk een ongewenst resultaat tot gevolg hebben. Als je kapper weet wat er in je haar zit, kan hij de behandeling daarop aanpassen.

Niet wassen

Was je haar niet voordat je het gaat blonderen. Twee dagen is voldoende, dan zit er wat extra natuurlijke beschermlaag op je hoofdhuid. Een schone hoofdhuid is gevoeliger!

Tips voor de nazorg van je geblondeerde haar

Nu je weet dat blonderen schadelijk is voor je haar, geven we je tips om je haar te herstellen en te versterken:

  • Gebruik de beste shampoo voor blond haar

Niet iedere shampoo is geschikt voor blond haar. Zilvershampoo voorkomt een gele gloed in je haar. Was je haar met lauwwarm water, om uitdrogen te voorkomen.

  • Sla enkele wasbeurten over

Door minder vaak te wassen, verzorgen de natuurlijke oliën van je hoofdhuid je haar, ze hydrateren het.

  • Gebruik om de wasbeurt ( één wel, één niet) een verzorgend haarmasker voor blondines.
  • Gebruik leave-in conditioners met keratine voor blond haar.

Borstelen

Kam of borstel je blonde haar rustig. Vooral als het nat is, want nat haar is brozer. Gebruik een wet brush voor nat haar of een brede kam. Voor droog haar raden we een bamboe haarborstel aan.

Gespleten haarpunten

Laat de gespleten haarpunten  regelmatig bijknippen, om erger te voorkomen.

Gebruik hittevrije stylingtechnieken

Omarm je natuurlijke haartextuur en laat je haar van nature drogen. Ga je toch voor hittetools? Gebruik dan hittebeschermende haarverzorgingsproducten.

 

Alles over het blonderen van je haar