Alles over het visagie beroep

Alles over het visagie beroep

Wat is visagie, wat moet je doen om een visagist te worden en waar komt het woord visagie vandaan?

Visagisten zijn gespecialiseerd in het mooier maken van mensen, door hun nadelen te verbergen met make-up en hun sterke kanten nog beter uit te laten komen, met make-up of andere middelen. Op die andere manieren komen we straks nog even terug. Het woord visagie komt uit het Frans. Het Franse woord visage betekent namelijk gezicht.

Opleiding Visagie

Je kunt bij Hair Kappersopleiding de opleiding Visagie gaan doen. Het is een leuke opleiding. De klassen zijn bewust klein gehouden, zodat er ruim voldoende aandacht is voor iedere leerling. Alle informatie staat op de website.

Wat kan een visagist

Een visagist is in feite een make-up artist. Hij of zij kan de mensen niet alleen mooier maken met een goed aangebrachte make-up, hij kan ook hun nadelige kanten zoveel mogelijk laten verdwijnen door een speciale manier van opmaken met kleine trucjes. Zo kan de visagist ogen groter of kleiner laten lijken, of ongelijke gezichtshelften meer gelijk laten lijken. Ook een glimmende gezichtshuid kan met de juiste make-up matter gemaakt worden. Ook leert de visagist wimpers liften, de Lashlift.

Specialisaties van de visagist

Zoals we al vertelden richten visagisten zich op alle kleuren huidtypes en gebruiken voor iedereen de correcte make-up, die daarbij hoort. In het algemeen werken visagisten in twee specialisaties;

  • Als visagist
  • Als grimeur

Een visagist werkt in het algemeen in zijn eigen praktijkruimte of bij een kapsalon, die ook make-up aanbiedt aan de klanten die hun haar komen doen.  Ook werken visagistes vaak als medewerker bij grote drogisten, omdat ze daar de klanten goed kunnen adviseren en op kunnen maken.

Een grimeur

Een grimeur is iemand die je uiterlijk volledig kan veranderen met make-up en andere hulpmiddelen. Denk daarbij aan acteurs die een monster moeten lijken, of iemand die dood is. Zulke voorbeelden zijn goed te zien in de film Willow, waar een heks honderden mensen in varkens verandert. Of de film Beauty and the Beast is ook een goed voorbeeld. The Beast moest wel eerst door de grimeur worden behandeld, voordat de man een Beast werd. Grimeurs werken dus voornamelijk in de filmwereld, of bij het toneel en de opera. Grimeurs gebruiken als hulpmiddelen onder andere schmink, putty, latex, pruiken en haarstukken, protheses en glycerine producten.

Die andere hulpmiddelen waar we nog even op terug zouden komen

Voor de visagist zijn de extra hulpmiddelen:

-Haarverf voor de wenkbrauwen en de wimpers

-Middelen voor een lashlift (wimperlift)

-Goede kwasten van echt haar

-Goede make-up

Een belangrijk weetje

Het is zeker in je voordeel als je naast de visagie ook het kappersvak beheerst. Want dat is vaak de eis voor het verzorgen van bruiden en andere feestgasten. Die willen bijna altijd dat je zowel hun haar als hun make-up kan doen.

Bij Hair Kappersopleiding kan je terecht voor zowel je allround kappersdiploma als voor je Visagie opleiding.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.