Alles over je haar verven

haar verven

Meer dan de helft van alle vrouwen verft haar haren regelmatig: dat is best een hele grote groep vrouwen! Iedereen heeft wensen wat betreft het merk, de soort haarverf en de kleur. Over al die feiten gaan we het hebben in deze blog, zodat je goed geïnformeerd wordt en je de juiste keuze zult kunnen maken.

Haarverf: vaste prik!

Je hebt besloten, dat je je lokken een ander kleurtje wilt geven. Dan is het wel beter om te weten welke merken, soorten en kleuren haarverf er zoal zijn. Als je een keuze gaat maken, dien je beter rekening te houden met volgende feit:

  • Hoe lang wil je dat de kleur blijft zitten?

Kleuren vervagen altijd wel een beetje, maar de ene haarverf vervaagt sneller dan de andere. Zeker als het om felle kleuren gaat, zoals knalrood, paars of felblauw. Voor een lange houdbaarheid kun je dus beter kiezen voor een permanente haarverf.

Permanente haarverf

Met permanente haarverf creëer je een blijvend resultaat. Uiteraard zal de kleur mettertijd wel wat vervagen, maar om er vanaf te komen moet het uitgroeien. Of je kunt voor een nadere kleur haarverf kiezen. Permanente haarverf biedt een volledige grijsdekking.

Vaak bevat permanente haarverf ammoniak. De ammoniak in de haarverf is verantwoordelijk voor het openen van de haarschubben. Zo worden de eigen haarpigmenten binnenin het haar afgebroken en wordt de eigen haarkleur verwijderd. Na de behandeling worden de haarschubben gesloten, waardoor de kleur nu definitief in het haar vastzit.

Het vervagen van de haarkleur

Zoals we al eerder hebben gezegd, zal de haarkleur wel vervagen. Dit komt door weersinvloeden, haar wassen en douchen met warm water. Daarom is het erg belangrijk dat je je haar goed verzorgt met kleurbeschermende producten. En zijn haarverzorgingsproducten die ontwikkeld zijn om geverfd haar te verzorgen en te beschermen. Hierdoor zal je haarkleur langer behouden blijven en mooi levendig blijven. Denk hierbij aan shampoos, conditioners, haarmaskers, hair-treatments en leave-in conditioners.

Demi-permanente haarverf

Demi-permanente haarverf zit eigenlijk tussen permanente haarverf en semi-permanente haarverf in. Het zal ongeveer tot 25 haarwasbeurten goed blijven zitten in je haar. Het biedt zo’n 60% grijsdekking. In demi-permanente haarverf zit geen ammoniak. Er moet wel een ‘developer’gebruikt worden, maar die bevat een lager percentage aan waterstof dan permanente haarverf. De kleur blijft voornamelijk aan de oppervlakte van het haar, waardoor het minder lang blijft zitten.

Semi-permanente haarverf

Deze haarverf vervaagt al na enkele wasbeurten. In de meeste gevallen blijft semi-permanente haarverf tussen de 5-10 wasbeurten zitten. Deze soort haarverf is handig als je eens een andere kleur wilt uitproberen om te zien hoe het bevalt.

Hoe verschillen ze?

Er bestaat dus permanente, demi-permanente en semi-permanente haarverf. Met permanente haarverf heb je een blijvend kleurresultaat en 100% grijsdekking. De demi-permanente haarverf geeft een resultaat tot plm. 25 wasbeurten en een grijsdekking van 60%. Semi-permanente haarverf geeft het kortste resultaat; zo’s 5-10 wasbeurten. De grijsdekking is slechts 30%.

Conclusie: Om een keuze te maken moet je eerst besluiten welke grijsdekking je wenst en hoe lang je de kleur wilt behouden.