Alles wat je wilt weten over het verven van je haar

Alles wat je wilt weten over het verven van je haar

Zit je te dromen over het verven van je lokken? Misschien is het handig om dan eerst deze blog te lezen. Zit je nog met enkele vragen? Wij gaan in deze blog alle do’s en don’ts voor je op een rijtje zetten. Hopelijk weet je na het lezen van deze blog wat wel en wat niet te doen! Mag ik mijn haar verven als ik zwanger ben, of moet ik eerst mijn haren wassen voor het verven? Deze en andere vragen komen straks allemaal aan bod.

Haar verven

Wat voor haartype je hebt, welke kleur je uitkiest en welke haarverf je gekozen hebt, je haren verven is best wel een inspanning. Als je twijfelt, stap dan naar een kapper en vraag daar om advies. Dat is altijd beter dan zelf maar wat aanrommelen en niet het gewenste resultaat behalen! Je eigen haar verven kan zeker, maar win eerst goed advies in. Van een kapper, of een medewerker bij de drogist of doe gewoon wat onderzoek op het internet. Zorg er ook voor, dat je genoeg verf hebt gekocht. Een tweede pakje kan je altijd terugbrengen, maar midden in je verfbeurt haarverf tekort komen, is niet zo prettig!

Beter is het ook om de verf even te testen op een klein stukje huid, om een allergische reactie op je hoofdhuid te voorkomen. Is er een allergische reactie? Ga dan wel naar een professional en vraag daar om advies naar de eventuele mogelijkheden.

 Haar verven op gewassen haar?

Nee! Het van nature aanwezige huidvet beschermt je hoofdhuid tegen de schadelijke stoffen in de haarkleuring. Was het haar dus zeker niet voordat je gaat verven!

Geef de haarverf voldoende tijd om in te werken

Een veel gemaakte fout bij het haarverven, is dat mensen vaak ongeduldig worden. Gemiddeld zal de haarverf toch echt minimaal 35 minuten moeten inwerken! Volg de aanwijzingen op de gebruiksaanwijzing altijd nauwgezet. Zeker op grijs haar is er wat meer tijd nodig, minimaal 45 minuten. Je heeft natuurlijk nut om goede verfspullen te kopen!

Haren verven tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap mag je gewoon je haar verven. Het zou niet schadelijk zijn voor de baby. Dat komt omdat de hoeveelheid verfstoffen, die in de bloedbaan terechtkomen tijdens het verven, echt minimaal zijn.

Achtergebleven haarverf van de huid verwijderen

Been there, done that, right? Haarverf die nog op je voorhoofd zit na het verven. Dat wil niemand. Breng daarom voor het verven wat vaseline aan op je haarlijn. Zo bescherm je jezelf tegen deze ellende. Heb je dat niet gedaan en zit je nu met haarverf resten op je huid? Poets dan de vlekken weg met wat tandpasta of babyolie. Dat zou moeten helpen.

Verzorging na de verfbeurt

Zo ontzettend belangrijk! Vertroetel je haardos na de verfbehandeling met liefde. Zo behoud je de kleur beter, maak je je hoofdhuid rustiger en je lokken gezonder. Investeer in een verzorgende shampoo en een fijne (leave-in) conditioner. Wacht ook nog even met wassen (enkele dagen) om de kleur goed te laten settelen.

Succes!