Asymmetrische kapsels

Asymmetrische kapsels

Asymmetrische kapsels

Wat is een asymmetrisch kapsel en bij wie staan ze mooi? Is het moeilijker om een asymmetrisch kapsel te knippen dan een symmetrisch kapsel? Niet iedereen vindt het mooi, het is best een beetje gewaagd… want je moet wel in de spotlight willen staan!

Wat zijn asymmetrische kapsel nou precies?

Het woord asymmetrie betekent dat er twee helften zijn, die niet elkaars spiegelbeeld zijn. Dus het kan over een kapsel gaan( ongelijke helften) maar het kan ook over asymmetrische informatie of kleding gaan. Gewoon twee kanten die niet gelijk zijn. Genoeg daarover! Vandaag gaat het over asymmetrische kapsels. Deze manier van kappen is eigenlijk een heel oud gebruik, dat al eeuwen bekand is.  Kapsels waarvan een gedeelte van het hoofd helemaal geschoren is, en andere delen van het kapsel langharig zijn.

De tachtiger jaren

Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de artieste Cyndi Lauper, die in de tachtiger jaren al een met de tondeuse kaalgeschoren kapsel had. Maar wel aan één kant van haar hoofd en aan de andere kant had ze een bos met lange, gelaagde lokken.

Andere vormen van asymmetrische haircuts

Er zijn ook wel ongelijke kapsel, die wat minder heftig zijn. Asymmetrie hoeft ook niet het hele kapsel te beïnvloeden. Zo worden er diagonale lijnen in een pony gecreëerd, of laten ze een extra lange pony groeien, terwijl de rest van het haar heel kort wordt geknipt.

Een statement willen maken

Laten we eerlijk zijn; een asymmetrisch element in je haar valt natuurlijk op. Vaak betreft het een beetje extraverte mensen, die graag wat extra aandacht op hun haar willen vestigen. Meestal zijn het jonge mensen.

Dit hoeft helemaal niet te betekenen dat anderen niet mogen gaan voor een asymmetrisch kapsel! Je kunt met een asymmetrisch kapsel heel goed ongelijkheden in je gezicht camoufleren, om zo meer harmonie in je gezicht te krijgen. Zo is het geen slecht idee om iemand met een grote neus, die wat uitsteekt, een meer geflatteerde look te geven door een diagonale pony te knippen met een gehoekte scheiding.

Is het moeilijk om een asymmetrisch kapsel te knippen?

Soms is het wat moeilijker om asymmetrisch te knippen, maar dat komt omdat een ongelijk kapsel in feite twee kapsels op één hoofd is. Als er aan de ene kant een klassieke Boblijn is geknipt en aan de andere kant wordt een pixie-cut geknipt die wat mannelijker is; dan moeten die twee kapsels wel in elkaar overlopen. En daar zit ’em de moeilijkheid, want je moet dan als hairstylist een mooi, samenhangend geheel vormen.

Werken met kleur

Wat natuurlijk ook helemaal te gek is, is dat er in een asymmetrisch kapsel met verschillende kleurtjes gewerkt wordt. Je hoeft de mensen er niet meteen als een bonte boerenkip bij te laten lopen…maar door de asymmetrie te benadrukken met wisselende kleuren kan fantastisch staan! Je kunt je voorstellen dat twee contrastkleuren super zal staan, of juist een paar in elkaar overlopende kleuren. Natuurtinten zijn hiervoor geschikt, maar waarom niet felrood met groen en knalgeel? Moet kunnen!