Balayage: Hier lees je er alles over!

In deze blog gaan we het hebben over de balayage. Nog altijd super populair en we gaan het over deze salonklassieker hebben. Wat de voordelen zijn van een balayage en wat het exact is. Wij zelf denken dat de perfect aangebrachte balayage het neusje van de zalm is als we het hebben over haarkleuringen! Een ander voordeel van een balayage is, dat je hem slechts enkele keren per jaar aan hoeft te brengen. Dat scheelt in ieder geval veel geld en tijd en wie houdt daar nou niet van?

Wat is een balayage?

Het woord balayage komt uit het Frans. Het betekent letterlijk vertaald: Vegen. En dat is dan ook eigenlijk precies wat er gebeurt als er een balayage wordt ingezet. De uitgekozen haarkleur wordt met een verfkwastje op het haar geveegd. Hierdoor wordt een subtiele overgang van de haarkleuren gecreëerd.

Wat is de reden dat juist de balayage zo trendy en populair is gebleven?

Allereerst is niemand er dol op iedere drie weken naar de kapper te gaan voor een verfbeurt. Die duidelijk zichtbare uitgroei die al snel tevoorschijn komt bij geverfd haar, blijft weg bij een balayage. Zelfs als je highlights hebt, moet je ze regelmatig bijwerken. Bij de balayage groeit de kleur met een zachte overloop uit. Dat is één van de redenen waarom de balayage zo interessant is! Een andere reden is dat ‘ie gewoon prachtig en natuurlijk staat! En het heus niet alleen voor blonde lokken, want met andere kleuren kan het net zo goed!

De vroegere balayage

Oorspronkelijk was er bij een balayage wel direct uitgroei. Zo onderhoudsvriendelijk was hij dus niet van origine!  Maar aangezien de balayage de afgelopen 5/6 jaar behoorlijk getransformeerd is, is dit niet meer zo. Tegenwoordig wordt er gematcht en gemixed, balayages worden afgewisseld met babylights. Dit zijn heel subtiele highlights. Zo creëren we mooie, zachte overgangen. Ook staan knotjes en paarde staarten prachtig op die manier.

Zijn balayages alleen voor blondharige?

Nee, helemaal niet! Je kunt juist leuk afwisselen qua kleurkeuze. Ga ook eens voor een mooie zilvergrijs of knalrode tint. Kies wel iets dat bij je gezicht past.

Moet een balayage vaak bijgewerkt worden?

Ons advies is dat je een balayage ongeveer één keer per kwartaal laat bijwerken. Dat is echt meer dan genoeg. Zou je het vaker doen, dan is dat niet goed voor je haar! Ook hangt het er vanaf welke behandeling je kiest. Voor een simpele touch up rond je gezicht (frame) belast je je haar niet teveel. Maar voor een complete bayalage is 4 keer per jaar echt de max. Zo blijft je haar er verzorgd uitzien én blijft het gezond!

Met welke haarverzorgingsproducten houdt ik mijn balayage mooi?

Er zijn verschillende keuzes: Producten voor het behoud van een mooie koele kleur, zoals Matrix Color Obsessed. Ook de Fanola No Yellow Shampoo is een topper! Voor het behoud van helderblonde lokken is de Kerastase Blond Absolute geweldig. Hij verzorgt je haar en je behoudt een mooie glanzende tint.