Bekijk hier goede tips voor de nazorg van je geblondeerde lokken

Bekijk hier goede tips voor de nazorg van je geblondeerde lokken

Of je hebt je haar al geblondeerd óf je bent het binnenkort van plan. Het is inderdaad wel een risico, dat bij herhaaldelijk blonderen de haarschubben open blijven staan. Lees daarom in deze blog alles over het bleken van je haardos, de nazorg en het gezond houden van je blonde haar.

Wil je graag blond haar?

Alhoewel veel meisjes dromen over zo’n geweldige blonde strandlook, weten we allemaal dat blonderen geen gezondheidsbehandeling is voor je haar. Maar als je er eenmaal klaar voor bent en de sprong durft te wagen, lees dan eerst even verder. We gaan uitleggen hoe het blonderen precies gaat, welke foutjes je niet moet maken en hoe je dus het beste voor je haar moet zorgen nadat het geblondeerd is!

Wat is precies je haar blonderen?

Blonderen is in feite een chemisch proces door middel van het oplossen van de kleurpigmenten in je haar. Dit is wat er precies gebeurt:

 • Haarschubben ( het beschermlaagje van de haarschacht) worden geopend door het aanbrengen van een alkalisch middel
 • Met een oxidatiemiddel, dat vervolgens de haarschacht binnendringt, wordt alle aanwezige melanine (pigment dat je haar zijn natuurlijke kleur geeft) opgelost.

Het is niet zeker dat je haar na één blondering al helemaal licht wordt. Hoe donkerder je haar is, anders het zal zijn na een blondering. Dat varieert van geel-oranje tot rood. De kapper zal dan besluiten om een ander bleekproces te gebruiken.

Wat voor effect heeft het blonderen op je haar?

Waarom leidt blonderen eigenlijk tot beschadigd haar? Het is een feit dat de haarschubben open kunnen blijven staan. Geopende (openstaande haarschubben) zorgen voor verlies van hydratatie(vocht). Hierdoor droogt het haar uit en zal het breekbaar zijn.

Eén ding is heel belangrijk om te weten

Probeer alsjeblieft niet om je haar zelf thuis te blonderen! Blonderen is zelfs voor kappers een hele klus, om de blonde kleur te bereiken die jij wilt. Ook kan je je haar erg beschadigen. Ga dus beter naar een kapper!

De nazorg

 • Gebruik een goede shampoo voor geblondeerd haar.
 • Zilvershampoo is om een gele kleur te voorkomen. Hij neutraliseert oranje-gele kleuren, je haar behoudt een koele blonde kleur.
 • Was je haar met lauw-warm water. Niet te heet!
 • Gebruik één keer per week een goed haarmasker voor geblondeerd haar, en laat het lekker 10 minuten inwerken.
 • Gebruik een leave-in conditioner. Hij functioneert als een schild voor je blonde lokken, door vuil te weren en vocht erin te houden.
 • Voedt je haar met producten die keratine bevatten. Keratine is een eiwitlaagje dat broosheid voorkomt en je haar geweldig voedt!
 • Borstel je haar voorzichtig, want geblondeerd haat is brozer. Gebruik daarom een wet-brush of een brede kam en pak de bamboe haarborstel er pas bij als het droog is. Begin bij de haarpunten en werk voorzichtig naar boven tot aan de haarwortels.
 • Laat gespleten haarpuntjes regelmatig knippen.
 • Style je haar hittevrij of gebruik een hittebeschermer op je haar als je toch wilt stylen met een krul-of styletang.