Tips voor mensen met een staand beroep

Belangrijke tips voor mensen met een staand beroep

Tips voor mensen met een staand beroep

Op zich is een staand beroep, zoals kapper of barbier geen slechte zaak. Je bent meer in beweging dan mensen die de hele dag op hun bureaustoel naar een computerscherm zitten te kijken. Iedereen weet dat beweging goed is voor de gezondheid. Gemiddeld zitten Nederlanders bijna 7,5 uur op een normale werkdag. Van alle landen in Europa hebben wij in Nederland in feite de meeste zittende werknemers. Staand werken is helemaal hot, ook als je achter de computer werkt.  Maar voor correct staand werken zijn enkele maatregelen wel vereist, zodat je werk de minste belasting oplevert voor je rug en je benen.

Je rug en benen worden meer belast

Zoals je hierboven leest, is staand werken prima, maar er zijn wel een paar nadelen. De rug en de benen worden natuurlijk wel belast. Dus…. volgen hieronder een aantal handige tips om gezondheidsklachten op de lange termijn te voorkomen!

De knipkruk

Om het voortdurende staan op je voeten een beetje gemakkelijker te maken, gebruiken we in het kappersvak de knipkruk ( ook wel zadelstoel genoemd). Door deze geregeld te gebruiken terwijl je klanten aan het knippen bent, verleg je de druk op de benen naar de billen. Let er wel op dat de knipkruk op de juiste hoogte voor jou staat. Door geregeld af te wisselen met staand werken of op de knipkruk, ben je goed bezig.

Draag goede schoenen

Met de fantastische schoenmode van vandaag de dag zijn de leukste schoenen te koop. Plateauzolen, naaldhakken, open teen en in de leukste kleuren. Dat is allemaal superleuk als je ze in je vrije tijd draagt. Maar voor iedereen met een staand beroep is het belangrijk om goede werkschoenen te dragen. Ze moeten stevig zitten, steun geven en comfortabel zijn. Maar gelukkig worden de goed zittende werkschoenen ook in hartstikke leuke modellen en kleuren verkocht! Zorg er ook voor dat je ze niet te klein koopt, omdat je ijdel bent! Na de hele dag staand werken, kunnen je voeten wat opzwellen. En bij te krappe schoenen gaat dat knellen en zit dat niet lekker!

Loop geregeld even een stukje

Uiteraard loop je bij het werken als kapper of barbier veel. Je bent constant in de weer. Het regelmatig lopen stimuleert je bloedsomloop en zorgt er daarom voor dat zowel je rug als je benen niet zo snel vermoeid worden. Sowieso moet je constant lopen naar de wasstations, om haarverzorgingsproducten te pakken en om haarverf te mengen. Maak daar handig gebruik van zorg ervoor dat je niet de hele dag op dezelfde plek staat.

Overgewicht

Ja, we weten allemaal dat overgewicht ongezond is. Probeer toch een beetje af te vallen, want elke kilo moet door je voeten gedragen worden. Als je erg veel te zwaar bent, kun je op de lange termijn echt wel gezondheidsklachten krijgen, zoals voetklachten, rug- en heupproblemen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.