Beroemdheden en hun kapsels

Beroemdheden en hun kapsels

Beroemdheden en hun kapsels

Beroemdheden hebben vaak perfect zittende kapsels. Neem nou bijvoorbeeld Brigit bardot en haar suikerspin-kapsel

Voor diegenen die te jong zijn om te weten wie Brigitte Bardot is… Ze is een Franse filmster, fotomodel en zangeres, die beroemd was in de jaren vijftig. In Amerika hadden ze Marilyn Monroe en in Frankrijk was Brigitte Bardot daar het antwoord op. Tegenwoordig is ze erg actief als dierenrechtenactiviste. (Mooi woord voor galgje!). Maar haar kapsel is tegenwoordig zelfs nog veel gebruikt, namelijk het hoog optorenende suikerspin kapsel. Heel veel touperen en een enorme hoeveelheid haarlak houden een suikerspin in model.

De Grace Kellyrol

Grace Kelly was een uit Amerika afkomstige actrice, die haar droomprins letterlijk tegenkwam en met hem trouwde. Prins Reinier van Monaco. Haar haar droeg ze heel vaak in een kunstige rol, de Grace Kelly rol. Dit kapsel wordt ook vandaag de dag nog vaak gedragen op feesten, bruiloften en dansbals. Het is een chique kapsel en met wat touperen bovenop je hoofd en haarlak blijft het de hele avond goed zitten.Heb je nou niet heel lang haar, maar bijvoorbeeld tot op de schouders? Gebruik dan een hulpstukje voor meer opvulling, een kunstrol.

De Rock & Roll vetkuif van Elvis Presley

Iedereen in de vijftiger en de zestiger jaren, die werd gevraagd wie de beroemdste vetkuifdrager was, riep meteen dat dat Elvis Presley was. Het was dé haardracht voor Rock & Rollfans, maar ook andere bekende artiesten droegen de beroemde vetkuif. De haren bovenop het hoofd werden recht omhoog en wat naar voren gekamd, en ook werd er dan een krul op het voorhoofd gecreëerd. Waarom het een vetkuif heet? Omdat er grote hoeveelheden Brylcreem gebruikt werden en zelfs nog vaker pommades, op basis van vaseline en bijenwas. Tegenwoordig kennen wij dit kapsel als een Pompadour, genaamd naar Madame de Pompadour (jawel, madame!), die haar kapsel ook zo droeg.

De Bob

De Bob, ook wel de Boblijn of Bobline genoemd, is feitelijk bedacht door kapper Antoni Cierplikowski in Parijs, in 1909. Vele beroemde, Europese filmsterren volgden deze trend en ook later in Amerika werd de Bobline snel populair. Wat is de Boblijn nou precies? Het is een kapsel waarbij al het haar (behalve de pony) op dezelfde lengte afgeknipt wordt. Meestal gelijk aan de kaaklijn van het gezicht. Nadat de Bob jarenlang een vrouwenkapsel was, werd de Bob in de zeventiger jaren ook gebruikt voor mannenkapsels.

Will Smith en zijn blockhead

De bekende acteur Will Smith is te zien in de serie The Fresh Prince of Bel Air, met een mooie blockhead. Een andere beroemdheid, de actrice Grace Jones is in feite wereldberoemd geworden door haar handelsmerk, namelijk haar blockhead kapsel. Een blockhead kapsel wordt perfect plat aan de bovenkant geknipt met behulp van een flattopper. De blockhead kan op elk type geknipt worden, dus ook op steil haar. Het is een vierkante look en wordt bijna alleen door mannen gedragen.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.