Bescherm je haar tegen chloorwater, zee en zon!

Bescherm je haar tegen chloorwater, zee en zon!

Misschien zit het er, ondanks de lockdown vanwege corona, toch weer aan te komen dat we weer op vakantie kunnen gaan. Waarschijnlijk heeft iedereen al reiskriebels! Lekker de warmte en de zon opzoeken, zwemmen in een azuurblauwe zee of een lekkere frisse duik nemen in het zwembad van je hotel. Wie heeft daar nou geen zin in? En dan lekker uit eten in een nabijgelegen pittoresk dorpje en winkeltjes kijken in een mediterrane omgeving. 

Helaas wordt je haar wel blootgesteld aan zon, zee en chloorwater tijdens zo’n vakantie. Het zoute water droogt je haar uit, de UV-sraling van de zon bleekt je mooie haarkleur en door het chloor in het zwembad krijgt je haar een ongewenste, aggressieve reiniging die de natuurlijk talg van je hoofdhuid verwijdert.

Het gevolg van het uitdrogen van je haar heeft nogal wat negatieve gevolgen:

  • Gespleten haarpunten
  • Beschadigd haar
  • Afbrekend haar
  • Pluizig haar

Vandaar deze blog. We gaan je enkele supertips geven om je mooie lokken afdoende te beschermen tegen chloor, zon en zee. Zo kan je zonder haarzorgen op vakantie gaan!

Spoel je haar voordat je gaat zwemmen én als je weer uit het water komt

Geen overbodige luxe, dat spoelen van je haardos voor en na het zwemmen. Door het goed nat maken van je haar bereik je een aantal voordelen: Zout, chloor en mineralen kunnen niet goed in je haar dringen. Maar omdat ze tijdens het zwemmen toch een beetje hun sporen zullen achterlaten, moet je het heel goed uitspoelen ná het zwemmen. We weten dat er vaak meer chloor in vakantielanden in het kraanwater zit, maar het is veel minder dan in het zwembadwater.

Doe ’s zomers geen chemische behandelingen

Elke chemische behandeling is in feite een aanslag op je lokken.  Permanenten, straighten, verven en blonderen; Je haar heeft het zwaar te verduren door zo’n behandeling! Stel daarom zulke behandelingen liever uit tot ná de zomer. Sta je er toch op om je haar wel te doen voordat je op vakantie gaat? Laat het dan doen bij je hairstylist, omdat je kapper je ook goede adviezen en producten kan geven. Zo hou je de gezondheid van je haar op een goed peil.

Zo weinig mogelijk zon op je haar

Je haar kan behoorlijk uitdrogen door de warmte van de zon. Beschadigingen en verkleuringen zullen zeker gaan gebeuren! Dat betekent niet dat je de hele dag in de schaduw moet gaan zitten.

  • Maar draag in elk geval wel een zonnehoed of een sjaal over je haar.
  • Als je je haar vlecht of het in een knotje draagt, is er ook minder haar blootgesteld aan de zon.

Misschien denk je nu wel, dat je liever de grotten van Valkenburg in wilt…in plaats van een zonvakantie, maar dat is niet nodig!

  • Zorg er gewoon voor dat je haar niet teveel in het zee- en chloorwater komt of in de felle zon.
  • Bescherm je haar met goede producten voor zout, zon en chloor.
  • En maak gebruik van de goede tips uit deze blog! Fijne vakantie!