Vijf manieren om te besparen op kapperskosten

kort haar vrouw knippen kapperskosten

Knip het zelf

Naar de kapper gaan kan soms nog best duur zijn. Maar hoe bespaar je eigenlijk op deze veel te hoge kapperskosten? Hieronder staan een paar manieren verder uitgelegd. Als eerste kun je het zelf knippen. Het grote voordeel hiervan is dat dit helemaal gratis is. Wat jammer is, is dat er verschillende nadelen bijkomen. Om te beginnen is het risico dat je je haar scheef knipt groot. Daarnaast kan je het te kort knippen of juist te lang, waardoor je het opnieuw moet doen.

Minder kapperskosten door goede verzorging

Een andere manier om niet te veel aan een kapper hoeven te besteden, is door het goed te verzorgen. Je hoeft je haar minder vaak te knippen wanneer je minder gespleten punten hebt. Hiervoor hoef je alleen te voorkomen dat je haar niet uitgedroogd raakt. Dit is essentieel wanneer je ervoor wil zorgen dat je haar gezond blijft.

Laat je haar groeien

Bovendien hoef je minder naar de kapper te gaan wanneer je je haar laat groeien. Ook hoef je in dit geval niet meer dan de punten eraf te laten knippen. Een kort koppie laten knippen kost vaak meer werk dan alleen bijpunten, dus ook meer geld. Bespaar dit door zo min mogelijk naar de kapper te gaan en zo weinig mogelijk te laten knippen. Dus, door je haar te laten groeien.

Minder kapperskosten door niet op afspraak te gaan

Op het moment dat je een kapperszaak zomaar binnenloopt en je vervolgens laat knippen, kan dit ook voordelig zijn. Je raakt op deze manier niet in de verleiding om meer te doen dan je punten te laten knippen. Dit komt omdat de kapper naast jou ook klanten heeft die wel op afspraak komen. Hierdoor heeft deze niet al te veel tijd voor jou.

Laat je knippen door een student

Aan de andere kant kun je ook op kapperskosten betalen door je te laten knippen door een student. En niet zomaar een student, iemand die een kappersopleiding volgt. Deze mensen zoeken regelmatig modellen om op te oefenen. Iemand die voor kapper studeert, zal je gratis knippen wanneer jij je aanbiedt als model. Je hoeft je in dit geval ook geen zorgen dat de student je verkeerd knipt. Veel mensen zijn hier bang voor, maar deze angst is onterecht. Hooguit duurt het knippen iets langer dan bij een afgestudeerde kapper. Het resultaat blijft echter het zelfde.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.