Binnen notime een krullenbos!

Binnen notime een krullenbos

Hoeveel prinsesjes dromen er niet van om net als de Disney prinsessen een mooie krullenbos te hebben? Maar niet iedereen wil daar echt veel vroeger haar bed voor uit komen! En het is natuurlijk best een klus, want lamme armen en tijdrovend is dat wel en iedere ochtend opnieuw. Maar gelukkig leiden er vele wegen naar Rome en wij gaan je vertellen hoe je dat snel voor elkaar krijgt.

Allereerst: Een hittebeschermer is nodig!

We gaan jullie enkele manieren om krullen te creëren in je haar laten zien. Sommige methodes vereisen echter wel het gebruik van hittetools. Daarom kunnen we niet genoeg benadrukken dat het gebruik van een hittebeschermer essentieel is!

Hittetools beschadigen je haar en dus is een hittebeschermer een echte must-have! Deze hittebeschermers leggen een hittebeschermend schild over iedere haar en ze beschermen ook tegen beschadiging en kleurvervaging.

Zorg er in ieder geval dat je je tool nooit op een hetere temperatuur gebruikt dan 180º Celsius. Bovendien is het beter als je je haar stylt als het bijna droog is. Zo beperk je de tijd dat je haar er aan blootgesteld wordt.

Krul je haar zonder krultang: vlecht het!

Zonder krultang maak je prachtig golvend/krullend haar, door het te vlechten als het licht-vochtig is. Ga er lekker mee slapen en de volgende ochtend weet je niet wat je ziet! Maak de vlechten los en kam je haar rustig door met je vingers. En voilà! Je ziet een vlotte wavy krullenbol voor je in de spiegel.

Tip: Breng wat volumemousse aan voordat je gaat vlechten, zo blijft het beter zitten gedurende de dag.

Krullen met de föhn

Als je geen krul-of styletang hebt, maar wel een föhn? Geen man overboord! Ook met je föhn heb je binnen no-time een hoofd vol prachtige krullen. Zorg er eerst voor dat je haar bijna droog is. Spray er vervolgens een hittebeschermende spray overheen. Nu verdeel je je haar in zones. Pak telkens een pluk haar, draai die om je vingers of om een borstel, en blaas met de föhn op het plukje. Nu komt er vanzelf een mooie krul in. Zet het krulletje even tijdelijk vast met een clipje. Zet de föhn op de middelste warmtestand. Werk nooit te heet! Alle plukjes gedaan? Maak ze los, kam je haar door met je vingers en klaar is kees!

Krullen met een styletang

Begin met het sprayen van een beschermende hittespray in je haar. Hou jij ook zo van dat beachy wave effect in je haar?

Verdeel je haar in secties, en pak vervolgens een pluk. Beter dat je van beneden naar boven werkt. Hoe dikker de pluk haar is, hoe grover de krul wordt. Je pakt dus die pluk en je klemt de tang bovenin bij de roots om de pluk haar heen en nu draai je de tang een slag en je laat hem langzaam richting de haarpunt glijden. Als alles gedaan is spray je er wat hairspray overheen en verder niets aan doen behalve even met je vingers kammen.