Blond haar: Wat voor verzorging heeft het nodig?

Blond haar

Blond haar staat prachtig, maar het vereist wel de nodige verzorging! Het ontkleuren en blonderen van haar is wel beschadigend. En mits we er alles aan doen om de schade te laten verdwijnen met de juiste producten, zal je eindigen met een bos pluishaar. En daar zit niemand op te wachten! Bovendien wil je de kleur waar je zo blij mee bent, ook zo lang mogelijk behouden. Dat bereik je met neutraliserende zilvershampoo’s of kleurmaskers. In deze blog lees je wat je moet doen voor een optimaal resultaat!

Er zijn verschillende types blond haar:

  • Grijsblond of asblond haar

Hou jij ook zo van je mooie koele haarkleur? Hoe koeler hoe beter, toch? Het is echter wel zo, dat het onderhouden een grijsblonde of asblonde kleur niet altijd even gemakkelijk is! Geblondeerde haren krijgen na een tijdje vaak een geleige of oranje gloed. De reden hiervan is, dat de pigmenten in het haar gaan oxideren. Om die warme toon in het haar te neutraliseren, moet een zilvershampoo gebruikt worden. De paarse pigmenten in zilvershampoo’s doen dat prima. Hoe langer je de zilvershampoo in laat trekken, hoe meer zilverkleur je bereikt. Tot aan een paaarsige gloed toe! Denk daarbij aan een inwerktijd van 2 tot 5 minuten. We raden de Kerastase Blond Absolu Bain Ultra-Violet Shampoo aan.

 

  • Natuurlijk blond haar

Ook haar dat van nature blond is, kan prima met een zilvershampoo onderhouden worden. Zilvershampoo licht het haar wat op en laat het er gezond en glanzend uitzien. De Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere Shampoo is een echte aanrader.

De conditioner die hiermee mooi samengaat is de Kerastase Blond Absolu Cicaflash Conditioner.

 

  • Blonde highlights

Voor de verzorging van donker haar met blonde highlights is het erg belangrijk dat je producten gebruikt die de haarkleur niet zullen vervagen! Gebruik daarom altijd een shampoo met kleurbeschermende werking. Je zou ook kunnen kiezen voor een zilvershampoo, om zo de blonde plukken niet te laten vergelen.

 

 

  • Caramel blond

Voor wie wat warmte in de haarkleur wenst, is caramel blond ideaal. Het is een super trendy look, en bij velen populair! Eigenlijk is het een mix tussen brunette en blond. Caramel blond is tamelijk gemakkelijk te onderhouden. Neutraliseren is niet aan de orde, maar een shampoo met kleurbehoud is wel belangrijk. Dit om te voorkomen dat de warme kleur gaat vervagen.

 

  • Platinumblond

Als jouw keuze is gevallen op platinumblond, dan hou jij zeker van zo licht mogelijk haar. Misschien zelfs helemaal tegen wit aan. De verzorging van platinum of wit haar is als volgt:

Ga sowieso voor zilvershampoo. Als je een neutralere tint wilt, kies voor een shampoo die oplicht, zoals de Kerastase Blond Absolu Bain Lumiere Shampoo. Deze shamppo licht de haarkleur wel op, maar verandert niet de toon.

 

Tot slot willen we je nog adviseren om altijd een haarmasker te gebruiken wat goed bij jouw haartype past en ook bij de kleur van je haar! Bovendien is een hittebeschermer belangrijk als je je haar föhnt of styled.