Voor wie is de Cursus Praktijkopleider?

De Cursus Praktijkopleider is er voor iedere gediplomeerde kapper of kapster die werkt of wil gaan werken met stagiaires. De Cursus Praktijkopleider is ook geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de Beauty Branche. Goede leerplekken zijn belangrijk voor de volgende generatie kappers. Een goed getrainde praktijkopleider is in een succesvolle kapsalon onmisbaar.

Om een erkende praktijkopleider te worden of om je salon te laten erkennen als leerbedrijf is het volgen van deze cursus verplicht door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (S-BB).

  • Een stagiaire begeleiden, motiveren & stimuleren
  • Een stagiaire instructies te geven
  • Hoe je met de stagiaire en de onderwijsinstelling afspraken maakt
  • De stagiaire objectief en eerlijk beoordelen
  • Feedback geven & krijgen van de leerling
  • Functioneringsgesprekken voeren
  • Een persoonlijk ontwikkelingsplan maken
  • Een studentenprofiel & bedrijfsprofiel maken
  • De stagiaire inwerken en leren werken in teamverband

Hulpmiddelen

De Cursus Praktijkopleider zorgt er voor dat jij de kennis krijgt die je nodig hebt om een goede praktijkopleider te worden. Hair Kappersopleiding geeft je ook de benodigde instrumenten mee die je daarbij nodig hebt.

Denk hierbij o.a. aan:

Inwerkprogramma’s & Checklisten

Kwaliteitszorg formulieren: (Voor o.a. planningsgesprekken, voortgangsgesprekken & beoordelingsgesprekken)

Bedrijfs/huisreglement: In de Cao voor het kappersbedrijf zijn veel regels vastgelegd. Maar zeker lang niet alles komt aan bod. In het door Hair Kappersopleiding opgestelde bedrijfs/huisreglement staan veel aanvullende afspraken en regels, waar vanuit het bedrijfsleven veel behoefte aan is. (Omtrent o.a. gedrag, kledingvoorschriften, hygiëne, belgedrag, op tijd komen, pauze, diefstal, meer of minder werk, klachten, etc.)

Erkend leerbedrijf worden

Om een erkend leerbedrijf te worden moet u kunnen aantonen dat u over de middelen en vaardigheden beschikt om stagiaires goed te begeleiden binnen uw bedrijf. U kunt er voor kiezen zelf deze cursus te volgen of om een of meerdere van uw werknemers op te laten leiden tot praktijkopleider. Het is namelijk belangrijk dat degene die de stagiaires daadwerkelijk op de werkvloer gaat begeleiden, de Cursus Praktijkopleider succesvol heeft afgerond. Uiteindelijk is deze investering een voordeel want de stagiaires werken tegen een lage vergoeding direct mee in uw bedrijf. Meer informatie omtrent erkenning vind u op: www.s-bb.nl

De cursus

De Cursus Praktijkopleider duurt 1 dag. Tijdens de cursus maak je een aantal opdrachten. Na het bespreken van de opdrachten gaan we dieper in op de stof. Je krijgt tijdens je cursus een werkmap, wanneer je alle opdrachten in de werkmap hebt afgerond gaan wij deze beoordelen. Bij een positieve beoordeling krijg je het certificaat Praktijkopleider.

Via het inschrijfformulier kun je je aanmelden voor de cursus op één van de volgende dagen:

Schrijf je in voor:

Maandag 12 Februari 2024 van 10:00 – 15:00u  VOL

Maandag 27 Mei 2024 van 10:00 – 15:00u    VOL

Maandag 08 juli 2024 van 10:00 – 15:00u     VOL 

Maandag 09 september 2024 van 10:00 – 15:00u

Maandag 11 november 2024 van 10:00 – 15:00u

Maandag 20 januari 2025 van 10:00 – 15:00u

Wij zorgen voor jouw lesboekje, koffie/thee en een lunch.

Studiebelastinguren: 10.

Huiswerkuren: 4.

Schrijf je nu in en start direct!

De kosten:

Het lesgeld bedraagt:  €255,-

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in