Dagopleiding Barbier

De Opleiding Barbier Gevorderd is gebaseerd op de Old School Barberstyle (traditionele expertise van de  Barbiers van oudsher) gecombineerd met de nieuwste technieken.

Deze opleiding is bedoeld voor mensen die de ambitie hebben om een gevorderde barber te worden, maar nog helemaal geen ervaring hebben met het barbiersvak of het kappersvak. De opleiding Barbier Allround is praktijkgericht en geschikt voor iedereen ongeacht je leeftijd.

Een van de voordelen van deze opleiding is dat je direct als zelfstandige aan het werk kan in je eigen onderneming of volwaardig mee kan draaien in een Barbershop. De kosten van de opleiding heb je op deze manier snel terugverdiend.

De opleiding sluit je af met een praktijkexamen. Na het succesvol afronden van de opleiding en het slagen voor je examen krijg je een door de overheid erkend diploma.

Tijdens de Opleiding Barbier Allround leer je het volgende:

 • Knippen, opscheren, trimmen en werken met een nekmes.
 • Verschillende soorten Overloop- en Opscheer Cuts (Fade, Undercut, Buzz cut, French crop, Ivy league etc.)
 • Verschillende tops (Flat- en High top, Pompadoer, slick back, strakke scheiding, kuif etc.)
 • Figuren en strakke lijnen scheren
 • Detail afwerking kapsels (Clean Cuts)
 • Clean shaving
 • Baarden en contouren kleuren/verven
 • Verschillende stylen baard & snor
 • Wellness behandelingen, zoals scrub, masker, epileren met draad
 • Tondeuse onderhoud en reparaties
 • Het gebruik van styling en finishing producte
 • Stylen met de föhn

Startdata opleiding 25 lesweken

Je kan op elk gewenst moment starten aan deze opleiding. De opleiding zal plaatsvinden op maandag t/m vrijdag.

Kies je ervoor om 1 dag in de week les te volgen, bijvoorbeeld elke maandag, dan zal je de opleiding afronden na het volgen van 25 opeenvolgende maandagen, en ben je dus over 25 weken klaar met je opleiding Allround Barber.

Kies je ervoor om 2 dagen in de week les te volgen, bijvoorbeeld de woensdag en de maandag, dan ben je over 10 weken al klaar met je opleiding.

Je kan er zelfs voor kiezen om 3 dagen in de week les te volgen, namelijk op maandag, woensdag en vrijdag, dan ben je dus al over 6 a 7 weken klaar met je opleiding Allround Barber.

Bij het inschrijven kies je zelf welke dag of dagen je les wilt hebben, en je kiest ook wanneer je met de opleiding wilt starten. Omdat we met kleine groepjes werken, weet je barberdocent precies waar je goed in bent en welke onderdelen je meer moeite mee hebt. Zo kan iedereen op zijn eigen niveau les krijgen, en kunnen wij garanderen dat iedereen er in slaagt om binnen de 25 lesdagen een volleerd Allround Barber kan worden.

De lestijden zijn altijd van 11:00 tot 13:30 (Ochtend) of 14:30 tot 17:00 (Middag)

Moet ik zelf modellen regelen?

Voor alle barber opleidingen bieden wij twee opties aan.

Optie 1: Wij regelen de modellen voor jou. Uiterraard zitten er hier wel kosten aangebonden. Indien je de dagopleiding Barbier basis inclusief modellen wilt volgen is hier een meerprijs van € 150,- voor (Gevorderd is € 525,- en Allround is €675,-).

Je hebt namelijk (bijna) elke les een model nodig om op te oefenen. Je leert het immers het beste door het in de praktijk zelf te doen. Dat kan soms best lastig zijn om elke keer een (geschikt) model te vinden. Gelukkig kunen wij je daarbij helpen. Bij je inschrijving moet je dan kiezen voor de optie: “Opleiding inclusief modellen”. In dat geval moet je alleen voor je examen een model te regelen.

Optie 2: Je regelt zelf je eigen modellen. Je dient dan (bijna) elke les zelf een model te regelen. Kan je een keer geen model vinden dan kan je die les inhalen op een ander moment. Je mag maximaal één les missen en kosteloos inhalen. Het is dus niet mogelijk om per les via ons te betalen voor een model.

Kosten

Lesgeld 25 weken actieprijs: € 2362,00 € 1181,00
Pakketprijs: € 474,00 (niet verplicht)

Modellenpakket: € 675,00 (wij regelen elke les een model voor je)

Examen: € 120,00

Geïnteresseerd?

Schrijf je hier in