De Bob: very low maintenance!

De Bob: very low maintenance!

De bob: een heerlijk kapsel, en hij is al Jaren populair. Je zou bijna zeggen dat ‘ie niet weg te denken is uit het modebeeld van deze tijd. Dit jaar is de nieuwste Bob een eenvoudig te onderhouden variatie op de klassieke Bob. Deze klassieker is al jarenlang erg gewild en gedragen door velen. Het stylen van een Bobje is ook mogelijk op velerlei manieren! Hoog tijd dus om dit heerlijke kapsel eens onder de loep te nemen!

De little Bob

Deze korte bob op kinlengte wordt ook wel de Franse bob genoemd of de Amélie Poulain: Vooral met een minipony is deze boblijn tegenwoordig hipper dan hip! Juist als dit bobje niet helemaal perfect gestyled wordt, ziet hij er op zijn mooist uit. Dit is ideaal voor iedereen die geen heeft om iedere dag lang te staan föhnen. Ook het gebruik van haarproducten is veel minder, want hij mag lekker fladderen in de wind!

Ook is het heerlijk zomerkapsel, lekker de wind in je nek! Maar het is zeker niet minder trendy als je hem iets langer draagt. Dat betekent dat je in elk geval niet elke 6 weken naar de kapper moet.

Leuke variaties

We zijn eens goed op gaan letten en we hebben gezocht naar allerlei bob creaties. De allerleukste vonden wij en die gaan we hier op een rijtje zetten. Want vergeet niet dat zelfs al heeft iedereen precies hetzelfde kapsel; het zal er toch bij alle dragers van dat kapsel weer anders uitzien! Daar raden we iedereen aan om goed op je eigen haartextuur en je gezichtsvorm te letten. Vraag je hairstylist om deskundig advies, vóórdat de schaar in je lokken gaat!

  • Eén meisje had een korte, stijle bob met een korte pony. Maar ze had groende streepjes in haar pony laten zetten. Stond helemaal geweldig bij haar grote, groene ogen!
  • Ook kwamen we iemand tegen met een korte krullende Bob. Vol met blonde plukjes en golvende krullen. Top!
  • Eén dame, een hele deftige, had een compleet rechte, gladde boblijn. Ze had wel heel vol en dik haar en haar pony was net wat langer. Meer in de richting van curtain bangs. Ook de boblijn was net op haar schouders. Stond haar sensationeel.
  • Een jonge meid had een lekkere, frisse korte bob en ze had één zijkant met een leuke haarspeld boven haar oren vastgezet. Verfrissend!
  • De laatste in ons rijtje heeft een hoofd vol met warmblonde krullen en toch een rechte boblijn net boven haar schouders. Dat maakte haar jaren jonger!

Zoals jullie zien is alles mogelijk als je een bob kapsel wilt laten knippen. Jouw eigen kapper zal de juiste bob in je haar knippen, en aan jou de keus of je er kleuraccenten in wilt aanbrengen of niet. De mogelijkheden zijn te veel om op te noemen.

Nog even dit:

Wil je gezond haar? Zorg dan ook goed voor je hoofdhuid! Gebruik in ieder geval een kwalitatief goede shampoo, die zowel lief is voor je haar als voor je hoofdhuid!