De feiten over dun haar

bruin haar meisje met lang dun haar

Dun haar breekt sneller af

Veel mensen met dun haar klagen over een gebrek aan volume in hun kapsel. Zij doen er dan van alles aan om dat volume aan te brengen. De meest voorkomende technieken hiervoor zijn het touperen van haar en het aanbrengen van mousse. Beide zijn niet erg gezond. Vooral touperen niet. Dunner haar breekt namelijk gemakkelijker af dan dik haar. Wanneer je er dan constant klitten in gaat maken en het vervolgens weer uit gaat borstelen, maak je je eigen haar fragieler. Ook de haarlak die je er hierna inspuit verstikt je haar en hetzelfde geldt voor mousse. Probeer dit dus te minimaliseren. Wat zijn een paar andere feiten over dunner haar? En hoe krijg je er toch volume in? Dat zal hieronder verder worden verteld.

Het is makkelijker te krullen of stijlen

Krullen brengen om te beginnen al een stuk meer volume aan in jouw kapsel. Daarom is het goed om te weten dat dunner haar makkelijker te krullen is dan dik haar. Omdat de textuur hiervan zo fijn is, blijft het makkelijker in de krul. Wie veel en krullend haar heeft met een dunne textuur, kan het daarom ook gemakkelijker stijlen. Zorg wel dat je een spray gebruikt die je haar tegen de hitte beschermt. Chemicaliën en borstels zijn namelijk niet de enige oorzaken van beschadigingen aan dunner haar.

Het droogt sneller op maar pluist ook sneller

Laten we het na hitte eens over water hebben. Wist je bijvoorbeeld dat dunne haren sneller natuurlijk opdrogen na het douchen? Dit is daarnaast ook de meest gezonde manier om het te laten opdrogen. Aan de andere kant pluizen dunne haren ook sneller wanneer het buiten vochtig is. Een oplossing hiervoor is om een beetje haarolie te gebruiken. Je kunt bovendien speciale sprays kopen voor pluiscontrole. Dit is ideaal voor mensen waarvan het haar erg snel vettig wordt.

Dun haar en toch volume?

Zoals hierboven al gezegd is kan het krullen van dun haar meer volume aanbrengen. Heb je al krullen, maar wil je juist nog meer volume? Dan is het verstandig om een krulshampoo te gaan gebruiken. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld om jouw krullen intact te houden en mooier te maken. Voor mensen die geen natuurlijke krul hebben, zijn er speciale shampoos voor extra volume. Deze verminderen de dichtheid van jouw haar, waardoor het er luchtiger uit gaat zien. Het eindresultaat is dus dat je haar er niet meer zo slap bij hangt.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.