De gekste “tried and true” krulmethodes!

meisje met bruine krullen krulmethodes

Een multifunctioneel potlood

Er zijn ontelbaar veel manieren om je haar te krullen! Dit betekent ook dat er een oneindig aantal soorten resultaten zijn. Wat jij het mooiste vindt, is natuurlijk aan jou. Maar wist je dat je met een aantal zeer onwaarschijnlijke krulmethodes ook de mooiste krullen kunt krijgen? Deze zullen hieronder worden beschreven. Om te beginnen met het Ikea potloodje. Om je haar te kunnen krullen met een Ikea potloodje, heb je natuurlijk het potloodje zelf nodig. Daarnaast vereist deze methode een stijltang. Deze methode zorgt ervoor dat je veel kleine krullen krijgt. Dit doe je door telkens een klein beetje haar om het potlood te wikkelen. Vervolgens verhit je je haar met de stijltang. Het nadeel van deze methode is wel dat je er vier uur mee bezig bent! Bovendien heb je specifiek een potlood zonder plasticlaagje. Anders verbrandt deze.

Hoe gebruik je een rietje?

Een alternatief voor het Ikea potloodje is de rietjes methode. Hiermee maak je net zulke kleine, gedefinieerde krullen. Het kost alleen veel minder moeite. Je hoeft voor deze methode enkel je haar nat te maken en de plukjes om een rietje te wikkelen. Vervolgens knoop je het rietje vast en laat je het ’s nachts drogen. Wanneer je de rietjes vervolgens ’s ochtends uit je haar verwijdert, zie je meteen resultaat. Wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt, is deze methode niet aan te raden. Veel mensen die dit proberen zeggen namelijk dat de rietjes prikken.

Eeen van de makkelijkste krulmethodes: prop er een sok in

Door een haar donut te maken van twee oude sokken, kun je iets grovere krullen krijgen. De sokken dienen eerst gewassen te zijn. Hierna knip je het deel waar normaal je tenen zitten af en rol je de sokken in elkaar op. Vervolgens doe je je haar in een staart en maak je deze vochtig. Als laatste rol je het haar om je sok heen en laat je dit drogen. Let wel op dat het in het geval van dikker haar langer duurt voordat dit droog is.

Enkele krulmethodes met een vork

De laatste methode heeft betrekking op niets minder dan bestek. Hierbij kun je je haar op meerdere manieren om een vork heen wikkelen. Daarna verhit je dit met een stijltang en zo krijg je voor elke wikkeltechniek een ander soort krul. Om de perfecte krul te krijgen, is oefening nodig. Dit betekent echter nog niet dat het niet leuk is om soms te experimenteren met krulmethodes.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.