Dé haartrends voor 2021

Dé haartrends voor 2021

Ben jij ook zo benieuwd naar de nieuwste haartrends voor jouw kapsel in 2021? Misschien wil je graag een nieuwe look, maar weet je nog niet precies wat geschikt is voor jouw haar en gezicht. Het hangt er natuurlijk een beetje vanaf, hoe veel je durft en hoe oud je bent én wat voor type je bent.

Haarmode (net zoals kleding) verandert jaarlijks en soms zelfs per seizoen. Soms zijn kapsels nooit helemaal weggeweest en zijn ze altijd in the picture gebleven. Waarschijnlijk is het ook afhankelijk van de kapsels van filmsterren, want zij zijn echte trendsetters.

Niet elk nieuw kapsel is een dramatische verandering

Het is voor iedereen anders. De een durft het alleen aan, om slechts een paar centimetertjes van het haar af te knippen, terwijl de ander van lang haar naar een pixie cut overstapt. Een beetje een shaggy Bob wordt weer vaker geknipt dan een sleek Boblijn. We raden je aan om in ieder geval een foto van het kapsel dat je graag wilt, mee te nemen naar je kapsalon als je iets totaal anders wilt. Zo kunnen er geen misverstanden over ontstaan!

Het Bobkapsel, steeds vaker weer gebruikt

Vooral erg vaak in de zeventiger jaren gedragen, maar tegenwoordig weer helemaal terug! Het Bobkapsel. Alleen wordt dit Boblijntje niet meer zo heel kort gedragen, maar meer halverwege tussen de oren en de nek geknipt. Een iets langere versie dus. De messy Boblijn en haar in veel laagjes geknipt schuiven nu weer een beetje naar de achtergrond.

De Blunt Bob

Deze botte snit is in feite geschikt voor iedere gezichtsvorm, want de lengte van deze Botte Bob kan aangepast worden aan ieder gezicht. Bovendien helpt de botte snit om dun haar dikker te laten lijken en juist weer dik haar om er zachter uit te zien. Een en ander is wel afhankelijk van de wijze waarop het haar gestyled wordt. Een goed geknipt kapsel zal je altijd flatteren! Maar als je besloten hebt, dat je echt van lang haar naar helemaal kort wilt gaan…. Overleg dan eerst goed met je stylist welke mogelijkheden er zijn voor jouw haar!

Hallo rommelige snit!

Het klinkt natuurlijk een beetje raar, maar een rommelig kapsel is je van het, dit voorjaar! De zwaardere, botte look maakt echt een statement en hij is juist perfect als hij rommelig gedragen wordt. Vaak zijn deze bobkapsels dan wel wat langer, met veel beweging en structuur, vooral naar de punten van het haar toe. Belangrijk: Gebruik een goede finishing crème, en laat je haar aan de lucht drogen, om zo meer vat op de styling te hebben.

Grijs haar

Grijze haren zijn helemaal hot, en vooral als je een mooie grijstint uitkiest bij je kapper.  Er zijn heel wat variaties toegevoegd door de fabrikanten, dus er is keuze genoeg. Zit het grijs er eenmaal in, doe er dan na de behandeling een goede gloss in en om de paar weken een toner (bij je kapper). Zo vermijd je een gelige gloed.