De keratine behandeling

Meisje doet keratine behandeling

De keratine behandeling

Zoals je waarschijnlijk al weet, zijn er verschillende keratine behandelingen. Om een paar voorbeelden te noemen: er is de Brazilian Keratine en we zullen het straks hebben over de Japanse keratine behandeling. Keratine behandelingen zijn al een aantal jaren ‘mainstream’ in Nederland. Er zijn zelfs keratines voor thuisbehandelingen te verkrijgen, maar de meeste mensen laten het professioneel doen bij een kapper.

De Braziliaanse Keratine

De Braziliaanse Keratine behandeling is een behandeling die het haar gladder maakt en die het kroezen/pluizen van het haar vermindert. Het is een treatment die niet permanent is, dat wil zeggen, dat het voor tijdelijk is.  Net als je lichaams eigen keratine, verdwijnt deze keratine langzaam weer uit je haar. De behandeling moet dus telkens na een periode weer herhaald worden. De Brazilian Keratine verbreekt de zwavelverbindingen in het haar niet. Andere namen voor de Brazilian Keratine behandeling zijn onder andere: BKT, Keratine Straitening, Keratine Cure of Brazilian Blow-out.

Japanse Keratine behandeling

De Japanse Keratine Straitener voedt je haar met keratine en het is een permanente behandeling. De Japanse keratine behandeling verandert de interne structuur van je haren. Ze verwijdert al je krullen totdat je haar helemaal recht is (net als Japans haar) zonder een krulletje erin.  Een Japanse keratine behandeling wordt ook wel een thermische straitening genoemd.  Je haar zal echt recht blijven, totdat er nieuwe uitgroei verschijnt. Dan moet je uitgroei uiteraard wel weer behandeld worden.

Andere gladmakende behandelingen

Er zijn andere producten die voor een keratine behandeling door willen gaan, maar het niet zijn! Denk hierbij aan allerlei serums, haarmaskers en andere haar treatments.  Zulke behandelingen zijn geen Brazilian of Japanse keratine behandeling, en ze blijven maar een aantal weken tot maximaal 1 maand in je haar zitten. Ze maken je haar wel minder kroezend of pluizend en je haar krijgt er een mooie glans van. Maar nogmaals: tijdelijk dus!

Andere straiteners

Speciaal voor de black hair en kroeshaar kapsels, zijn er andere straiteners op de markt. Zulke behandelingen kan je bij een kapsalon laten doen. Het zijn wel tamelijk aggressieve zwavelverbindingen die je haar chemisch kapot zullen maken.  Een goede verzorging van je haar is dan wel heel erg belangrijk. Helaas verdwijnen deze straiteners niet uit je haar, dus het resultaat is: Blijven straiten of uiteindelijk zal je je haar moeten knippen.

Afhankelijk van de conditie van je haar

De behandeling die je gaat kiezen heeft enorme impact op de kwaliteit van je haar. Vraag dus altijd het advies van een goede kapper, en rommel niet zomaar wat aan. De keratines waar geen formaldehyde in zit, zijn heel geschikt voor Europees haar, maar echt minder effectief op kroeshaar. Soms is goedkoop ‘duurkoop’!  Laat het goed doen en geniet dan uiteindelijk van een gladde en glanzende haardos!

Een leuk weetje

Je haren blijven mooier glad als je een zijden kussensloop gebruikt om op te slapen.  Ook gaan ze er iets meer van glanzen!

 

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.