De keratinebehandeling: A girl’s best friend!

De keratinebehandeling: A girl’s best friend!

Heb jij ook schoon genoeg van dat pluizige haar?  Droog en pluizig haar; dat elke dag opnieuw geföhnd of gestyled moet worden. Wat een gedoe! Dan is een keratinebehandeling nou net wat je nodig hebt.  Een keratinebehandeling is namelijk een semi-permanente treatment met vloeibare keratine. En daarvan zal jouw haardos heerlijk zacht en glad worden én goed gevoed! En de behandeling blijft maandenlang doorwerken!

Waar komt de keratinebehandeling vandaan?

Denk aan feestelijke carnavals, ellenlange witte zandstranden en Caipirinha’s: Juist! Brazilië dus. En omdat het uit Brazilië afkomstig is, heet het dan ook: Brazilian Blow-Dry. Braziliaanse vrouwen hebben vaak kroezend of pluizend haar en deze behandeling is dan ook ideaal voor sterk krullend en kroezend haar. Reken er maar op, dat je jezelf een hoop frustratie en werk bespaart.

Hoe lang blijft de keratinebehandeling actief werkzaam?

Een semi-permanente behandeling zal je haar tot zo’n 5 maanden glad, zacht en pluisvrij houden! Hiiihaaa! Dé manier dus om veel tijd te besparen en niet te vergeten al dat werk om je haardos te stylen met tools, ontkrullende shampoo, conditioner en ontpluizende lotions.

Wat mag je verwachten van deze behandeling?

Eenmaal begonnen met de keratinebehandeling zal je hairstylist eerst je haar wassen en drogen. Hierna zal je kapper de vloeibare keratine aanbrengen. Deze vloeibare keratine gaat vervolgens echt diep in je haar dringen. Het hangt er een beetje vanaf hoe veelhaar je hebt en hoe dik het is, maar gemiddeld zal het ongeveer een half uur in moeten werken.

Het wordt na dat halve uur drooggeföhnd en de keratine wordt dan in je haar verzegeld. Je zult meteen zien dat je haar nu heel zacht is geworden, en veel gladder en steiler.

De voedende bestanddelen van de keratine zitten voor een langere tijd in jouw haar ingesloten, de keratine vormt nu een beschermende laag om iedere haar heen.

Als je echt supersteil haar wilt?

Dat kan natuurlijk ook! Als je vaker een keratinebehandeling ondergaat zal je meer effect bereiken. En ook als je kapper een sterkere keratine op je haar toepast. Het mooie van de behandeling met vloeibare keratine is, dat je bijna geen omkijken meer hebt naar je haar. We raden je echter wel aan, om de eerste uren na de behandeling je haar niet te wassen.

Maar je kapper kan je precies alle info geven die je nodig hebt over de verzorging van je haar na de behandeling. Vaak hebben kappers ook  speciale shampoo, conditioners en andere producten te koop. Die allemaal de juiste zorg aan jouw haar geven.

Wat zijn de voordelen van een keratinebehandeling?

Niet alleen maakt een keratinebehandeling je haar dus pluisvrij, steil en heerlijk zacht: maar keratine is zelfs verantwoordelijk voor een gezonde groei van je haar. Dat komt mede, omdat je niet meer elke dag met hittetools je haar behandelt. Door minder hitte te verduren, zal je haar dus ook gezonder blijven en niet snel breken of uitvallen. Keratinebehandelingen kunnen op ieder haartype toegepast worden. Het blijft zelfs mooi in een regenbui!