De mening van een echte kapper

korte haarstijl rechte lijn

De mening van iemand met ervaring?

Als student aan een kappersopleiding leer je natuurlijk alles wat je in de praktijk moet weten. Toch is het nooit een slecht idee om te luisteren naar de mening van mensen die al jaren in de salon staan. Deze mensen hebben natuurlijk al wel heel veel ervaring en dat is ook een manier om te leren. Daarom staan er hieronder drie verschillende meningen van drie kappers uit drie verschillende salons uitgelegd. Het opvolgen van de volgende tips is essentieel voor jouw toekomstige carrière. Maar het is wel logisch dat het aan jou is wat je hier mee zal doen.

Esther over bleken

Esther van Esther’s Hairfashion in Wezep is altijd erg huiverig wanneer een klant vraagt om een lichter kleurtje. “Vooral met donker haar is het geen goed idee om te gaan bleken of blonderen. Wanneer iemand met lang haar het laat bleken gaat alles dood. Dan moet je het minstens wel tot schouderlengte afknippen en dat vind ik altijd zo zonde. Het is beter om eerst highlights te zetten en dan telkens weer meer. Op die manier kun je in een paar verfbeurten gemakkelijk van bruin naar blond. Een andere optie is om het steeds volledig in een zo licht mogelijke versie van je eigen kleur te verven,” zegt ze.

Lisa over weave

Lisa wekt bij Hair Plaza en staat zowel op de locatie Zwolle als in de salon in Hattem. Zij zegt dit over haarverlenging: “Ik heb zelf een haarstuk variant op de weave en daarnaast zet ik deze variant ook geregeld bij andere mensen. Ik heb hiervoor gekozen omdat dit gewoon het mooiste resultaat heeft. Je ziet ook haast niet dat mijn eigen haar eigenlijk een bob-line is. Wanneer de weave er een paar maanden in zit wordt deze wel dunner naar mijn ervaring. Het haar dat je er uit borstelt groeit namelijk niet meer terug. Ik heb wel eens mensen in de stoel gehad die eerst van die opplak extensions hebben gehad. Hun haar is daar dan zo van kapot gegaan dat ik me afvraag wat hen bezielde.”

Kimberley’s mening over loondienst

Kimberley werkt in loondienst bij Team Kappers in Dronten. Zij is van mening dat je op deze manier het beste verdient als kapper. “Om te beginnen is het al een stuk makkelijker met de administratie. Het enige dat je hoeft te doen is je inkomstenbelasting aan het einde van het jaar. Daarnaast kun je zoveel uren maken als je zelf wil. Als ik ooit nog voor mezelf wil beginnen kan dat toch altijd wel.”

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.