De mooiste kapsels voor langharigen

De mooiste kapsels voor langharigen

Als je lang haar hebt, hoeft het heus niet saai te zijn! Er zijn genoeg leuke kapsels die je kunt creëren met jouw lange lokken! En je zult er echt niet uren mee bezig zijn! Wijzelf denken hierbij aan mooi opgestoken kapsels of prachtige steile kapsels.

Laat je haar lekker los hangen

Je haar gewoon los laten hangen is één van de simpelste kapsels voor vrouwen. Je kunt je lokken meer volume geven, of een leuke kleurspray gebruiken. Enkele leuke speldjes maken al veel verschil!

Vlechtkapsels en vlechten

Een paar vlechten in je haar, of een heleboel vlechtjes. Ga bijvoorbeeld voor één mooi ingevlochten vlecht. Die kan je in het midden dragen of juist naar één kant ingevlochten. De mogelijkheden zijn legio! Je kan een vlecht rondom je hoofd invlechten en hem daarna verwerken in een mooi opgestoken kapsel. (voor diegen die wat handiger zijn in vlechten en creatiever).

De paardestaart

Eén van de klassiekers is natuurlijk de paardestaart. Draag ‘em hoog of draag hem laag: alles kan en alles mag! Je kan een paardestaart bij praktisch iedere outfit dragen en ze staan altijd leuk. Draai eens een dikke pluk haar om het elastiek in de bovenkant en je hebt meteen een mooie, verzorgde look! Gebruik dan wel een niet-knellend elastiekje, zodat je haar niet afbreekt! Check maar eens foto’s van Ariana Grande. Een mooie strik kan er natuurlijk ook omheen, erg trendy dit jaar!

Beach waves

Zeker tijdens de zomermaanden zien beach waves er fantastisch uit. Was je haar voordat je gaat slapen, vlecht het terwijl het nog nat is en voilà! De volgende ochtend heb je de mooiste waves in je lokken.

Je kan natuurlijk ook gebruik maken van een curling wand of een krultang. Zeker met de curling wand heb je binnen no time mooie krullen in je haar. Gebruik alsjeblieft wel een hittebeschermend serum om zo te voorkomen dat je haar beschadigd wordt door de hitte van de tang.

De ‘slordige’ knot

Een trendy look binnen tien minuten? No problem! Breng wat droogshampoo aan bij de haarwortels. Pak dan al je haar samen en maak een knot bovenop je hoofd of aan de achterkant. Doe er een elastiekje omheen. Trek er dan een paar plukjes uit, zet sommige vast met een schuifspeldje. Zo creëer je een rommelige look. Nog wat haarlak erover en you’re good to go!

De chignon

Voor een meer professionele look kun je een chignon maken. Maak een scheiding in je haar en verzamel je haar alsof je een lage paardestaart gaat maken. Dan draai je de paardestaart om zichzelf heen totdat je een mooie knot hebt. Zet dat vast met een elastiek of een speld.

Gebruik wel haarspray om alles vast te zetten. Ook hier kan je trouwens een paar plukjes eruit halen, als je er wat nonchalanter wilt uitzien.

Een diadeem

Draag een mooie diadeem om je haar uit je gezicht te houden. Of draag mooie haarspelden op iedere plek op je haar die jij zelf mooi vindt.