De nieuwste haar trends voor dames in 2023

Ben jij ook op zoek naar de nieuwste haar trends voor 2023? Ze draaien voornamelijk om de haarkleuren: Gekrulde, vlot gekleurde bobkapsels, balayage kleuren, babylights en highlights. Je kapsel ziet er prachtig verzorgd en zeer natuurlijk uit! Misschien heb je net een bezoekje aan je kapper gepland, maar helemaal zeker ben je nog niet over het kapsel dat je wilt. Eén van de grootste veranderingen is wel, dat de onnatuurlijk ogende geverfde ombré haarkleuren helemaal niet meer trendy zijn!  Modetrends verschuiven natuurlijk altijd wel. We zetten de nieuwste trends graag even voor je op een rijtje. Zo kan je kiezen of je juist een trendy kapsel wilt, of een meer klassieke look.

Wat is weer helemaal in?

Wat je nu ziet zijn prachtig in elkaar overlopende haarkleuren dankzij supermooie balayages, babymelts en finger-painting. Een genot om naar te kijken en je look krijgt er een enorme boost van! We raden je wel sterk aan, om deze haarverfkunst door een kapper te laten doen, want dit kan je zelf thuis nooit zo mooi voor elkaar krijgen. Hoogstwaarschijnlijk zul je met dikke strepen vreemd blond, bruin of een andere kleur eindigen in je kapsel! Wat zichtbaar is op de catwalks, is werkelijk van alles wat! Van gestroomlijnde paardestaarten tot en met punkkapsels en op de 90er jaren geïnspireerde laagjeskapsels.

Sommige van de nieuwe haarstijlen zijn terug van weggeweest

Sterker nog: Er zijn zelfs kapsels die nooit helemaal weg zijn geweest, maar die hippe haar trends zijn gebleven door de jaren heen. Ook in 2023 zijn er weer een aantal echte evergreens bij! Natuurlijk hebben veel beroemdheden en influencers daar ook mee te maken.

De nieuwste looks hoeven ook helemaal heel extreem veranderd te zijn. Het kan bijvoorbeeld ook een iets kortere pixiecut of een babypony zijn! Strakke bobkapsels met een middenscheiding zijn supertrendy, zeker als je steil haar hebt.  Gemakkelijke kapsels, die snel klaar zijn. Je kunt ook de uiteindes van je bobkapsel anders laten knippen, bijvoorbeeld in een shaggy look.

Download ieder geval voordat je naar je kapper gaat, enkele foto’s van het internet. Zo kan je duidelijk afspreken met je kapper, wat je wensen zijn. Misschien kan hij of zij je goede adviezen geven! Het door jou gekozen kapsel moet natuurlijk wel bij jouw gezichtsvorm en jouw eigen stijl passen! Het sleutelwoord hier is: goed overleg!

Laagjeskapsels

 Hierbij moet je denken aan veel volume, highlights en veel laagjes, die eruit zien alsof je er niets voor hebt gedaan! Het is weer helemaal trendy om een speelse look te hebben.  Het is natuurlijk wel een beetje werk om het kapsel zo te krijgen met behulp van je föhn, maar dat is een kwestie van veel oefenen!

Textured hair

Dat is natuurlijk niet echt een trend, maar eerder je eigen natuurlijk haar. Haar dat bijvoorbeeld kroest of sterk krult. Omarm je eigen prachtige haar met de textuur dat het heeft. Werk ermee in plaats van ertegen, zodat je je kapsel naar een nog hoger niveau tilt!