De nieuwste haartrends van 2022

De nieuwste haartrends van 2021

Het afgelopen jaar hebben we met zijn allen rondgelopen met uitgegroeide haarkleuringen, rommelige pony’s en ontelbaar veel dode haarpunten. Dat allemaal dankzij Corona en de lockdowns die daar het gevolg van waren. Nu we wel weer naar de kapper mogen, gaan we de laatste trends van 2021 met jullie delen.

De nieuwste haarkleuren

  • Bubble Gum Pink

Yes ladies! Zuurstokroze, of bubble gum pink zoals het genaamd is door de hairstylisten. Jonge Billie Eilish fans willen niets liever dan hun lokken knalroze of felgroen verven. En het staat nog grappig ook! De andere trendy haarkleuren van deze zomer worden:

  • Dark Chocolate (Ga echter niet meer dan twee tinten donkerder dan je eigen natuurlijk haarkleur! Het staat al snel erg hard.)
  • Een balayage met warmbruine tinten ( Perfect voor iedereen met een donkere haartint. Frist je coupe prachtig op!)
  • Chunky highlights ( Ook dit jaar blijven die chunky highlights helemaal trendy en hot!)
  • Warm honingblond ( Kleur je haar in deze mooie warme tint, maar laat de aanzet donkerder! Zo valt de uitgroei bijna niet op!)
  • Een kastanjebruine balayage (Hou jij ook zo van highlights en lowlights? Laat je kapper dan een prachtige balayage creëren met blonde en kastanjebruine kleuren. Beautiful!)
  • Highlights in je krullen (Ben je ook zo trots op je fantastische krullen? Breng enkele highlights aan en het resultaat zal je verbluffen!)

De Bob

Terug van weggeweest, of eigenlijk helemaal niet weggeweest: De hairstylisten vinden de Bob dé hit voor de zomer van 2022. Boblijn kapsels zijn ons natuurlijk al jaren bekend. Maar dit jaar is er wel iets structureel veranderd aan de goeie, ouw Bob. Hij mag een wat rommelig uiterlijk hebben, een beetje golvend zelf. Voor wie wil mogen de punten aan de voorkant wat langer zijn dan de rest van de Boblijn. Een leuk en pittig kapsel en zeker niet stijf maar lekker nonchalant en stoer.

De lage knot

Vorig jaar, toen we echt niet naar de kapper konden en ons haar een lastige lengte begon te krijgen… moesten we wel met een innovatieve oplossing komen. Dat werd de lage knot. Maar… als je je haar met wat extra zorg in een mooie knot laag in de nek opsteekt, is het een heel mooi kapsel. Het ziet er verzorgd uit. Voor een wat vollere knot kun je gebruik maken van een knotrol. Mits correct ingedaan met al je haar er netjes omheen, zie je hem niet. Maar je knot lijkt wel mooier en voller.

Enkele tips voor het onderhoud van je haardos:

  • Wordt jij ook graag ’s ochtends wakker met haar dat niet in de klit zit? Katoenen slopen laten je haar sneller klitten. Gebruik daarom een zijden of satijnen sloop, want dan geef je al die klitten minder kans!
  • Hou je wel van een nonchalante look oftewel een beachlook? Vlecht je haar voordat je gaat slapen! Maak het ’s ochtends weer los en bewerk je haardos met je vingers. Niet kammen of borstelen, want dan wordt het weer pluis!