De nieuwste haartrends van 2021

De nieuwste haartrends van 2021

Ieder jaar zien we nieuwe ontwikkelingen in de haarmode tevoorschijn komen op de catwalks. En al zijn het nieuwe kapsels, vaak zijn ge afgeleid van al bestaande kapsels. Denk maar eens aan de klassieke boblijn kapsels; de boblijn bestaat nog steeds, maar nu is er de golvende of gekrulde bob, de shaggy bob en de sleek bob.  Allemaal nét weer een beetje anders dan de voorgaande jaren.

Haartrends 2021

Zoals we al zeiden, zijn er enkele kapsels waarvan de stijlen al bekend waren. Sommige kapsels zijn zelfs nooit helemaal weggeweest! Ook dit jaar zijn er weer enkele evergreens bij. Dan zie je ineens weer overal eenzelfde kapsel. Misschien heeft dat iets te maken met de power van influencers en celebs?

De pixiecut en de babypony zijn gewaagde haarstijlen om uit te proberen, maar wie weet is dat juist perfect voor jou? Wat ook erg hip is, is de uiteindes van je bobkapsel shaggy te laten knippen, in plaats van een klassiekere sleek bob. In feite zijn het minimale veranderingen aan de klassieke kapsels die we nu dragen.

Altijd wel gebleven: het bobkapsel

Met zijn roots in de zeventiger jaren is de klassieke bob weer helemaal hip en supertrendy! Celebs als Karlie Kloss en Kendall Jenner hebben deze vernieuwde bobkapsels weer in de schijnwerpers gezet. Met een kortere lengte weliswaar, en met een verscherpte afwerking. Hij is preciezer geknipt en wordt boven de schouder gedragen.

Deze botte snit (de blunt bob) past bij iedere gezichtsvorm. Tegelijkertijd zorgt de botte snit voor twee dingen: Dun haar lijkt hierdoor dikker en dik haar wordt er zachter door. Het is wel afhankelijk van hoe je haar wordt gestyled!

Grijs haar

Ja hoor! Eindelijk is grijs haar hot en trendy, dit jaar! Het hoeft ook niet onze eigen natuurlijke grijze haardos te zijn. We verven het haar gewoon lekker grijs. Gebruik op jouw grijze lokken in ieder geval een goede gloss, en laat je hairstylist iedere 3 weken een toner over je haren doen, zodat de kleur niet naar het gele gaat neigen.

De top bun: de hoge knot is weer helemaal terug!

Als we vroeger een hoge knot in oms haar deden, was dat uit gemak. Je ging toch de deur niet uit. Maar sinds de modellen van Chanel’s Fall 2018 op de catwalk verschenen met diezelfde hoge knotjes,was het helemaal hot! Ze liepen daar met hun zogenaamd ongestylde haren en voilà. A look was born!

De truc om je haar er ongestyled uit te laten zien (het zogenaamde imperfectly perfect) is dat je een rommelige knot maakt van een paardestaart. Fixeer het met haarspray en voilà! De messy bun is geboren!

Pony of curtain bangs?

De pony kan in verschillende lengtes gedragen worden. Hij kan chic zijn, lang, kort, scherp of juist zacht. Up to you! Ook krullende pony’s zijn helemaal hip dit jaar.

Ook de curtain bangs zijn helemaal hip in 2021.  Met zijn vele lagen en textuur en mooie lengte is de curtain bang geschikt voor elke lengte kapsel.