De populairste haartrends van 2021

 De populairste haartrends van 2021

Het jaar 2021 is al weer 6 maanden oud! Maar toch willen we in deze blog over de gaafste trends en kapsels van dit jaar vertellen. We gaan het hebben over babymelts, balayages en bobkapsels met een krul! Om nog maar niet te spreken over de fantastische nieuwe haarkleuren! Verder is het belanggrijk om erachter te komen, welk kapsel mooi past bij jouw gezicht. Natuurlijk zijn er altijd haartrends die meekomen uit het vorige jaar en dat is ook prima.

Weg met de oude kleurstijlen

Eén van de grootste veranderingen dit jaar is dat de onnatuurlijke haarkleuren, de ombré haarkleuren niet meer hot zijn. Dit jaar gaan we voor prachtig in elkaar versmeltende haarkleuren. Denk daarbij aan babymelts, balayages en finger painting. Belangrijk hierbij is dat je de juiste shampoo en conditioner gaat gebruiken, om zo je haarkleur optimaal mooi te houden!

Probeer het niet zelf te kleuren!

Ga je voor een fingerpaint, highlight of babylight…. Ga er lekker voor naar je kapper! Velen hebben dat zelfs thuis geprobeerd, en eindigden met dikke, rare blonde strepen in hun kapsel. Een echte NO-GO, dus!

Balayages

Balayages zijn eigenlijk al jaren niet meer weg te denken uit het modebeeld. Maar wat is er geworden van de balayages in 2021?  De balayages zijn dit jaar super natuurlijk in de meest prachtige haarkleuren. Juist die mooie kleurschakeringen in je haardos is waar we voor gaan! Denk daarbij aan een mooie donkerbruine kleur, die overgaat in een prachtige bronskleur.

Je kunt balayages nog steeds veel zien bij lobs en korte kapsels, maar ze staan natuurlijk ook prachtig bijnde lange kapsels. Balayages creëren veel meer diepte in je kapsel. Vooral in de bruine haarkleuren krijg je die natuurlijke diepte dankzij goed gezette highlights, fingerpainting of een balayage. Ook laagjeskapsels worden fantastisch als er een mooie balayage in wordt gezet.

Colormelt

Met de colormelt kleurtechniek worden de highlights met folie of als een balayage ingekleurd met verschillende kleuren die fantastisch mooi in elkaar overlopen. De techniek lijkt wel wat op de root shadow techniek die ook gebruikt wordt in combinatie met de highlights of een balayage.

Je kunt de meest geweldige en prachtige kleuren combineren met highlight folies, balayages en ook met bleken en blonderen.

Redenen genoeg om voor een colormelt te kiezen! Ten eerste geniet je langer van een color melt. Ten tweede is een colormelt in vrijwel iedere denkbare kleur mogelijk. Ga voor donkerbruin met roségoud, donkerblond met goudblond en ga zo maar door. Echter: in zwart haar kan geen blonde colormelt gemaakt worden!

De kleuren dit jaar die helemaal hot zijn

Zowel hele felle kleuren als ook meer afgebleekte kleuren zijn in, deze zomer. Mooie, zachte lila kleuren maar ook felpaars. Dan is er nog een bronskleurige haarmelt, echt prachtig!

Modern dit jaar

Korte bobkapsels, halflange kapsels en lobs.  Vooral gekrulde bobkapsels zijn helemaal hot! Maar ook undercut bobkapsels staan prachtig en voor de lang haar bezitsters: een lekker rommelige paardestaart! Maar ook nonchalant opgestoken haar met losse plukken is populair dit jaar.