De strijd tussen radicalen en anti-oxidanten in je lokken

Zelf zul je er weinig van merken, maar je eigen lichaam en je haren zijn constant verwikkeld in een gevecht tegen ongewenste indringers van buitenaf. Zulke indringers worden ook wel vrije radicalen genoemd. Je kan het ook niet voorkomen dat een poging doen om in ons lichaam en haar binnen te dringen. Eigenlijk ongewenste gasten, zou je kunnen zeggen. Wij gaan het hebben over wat de beste manier is, om jezelf te beschermen tegen deze vrije radicalen.

Geen paniek!

We beginnen met jou gerust te stellen! Het klinkt alsof er een mini oorlogje plaatsvindt in de strijd om je lichaam, maar geen zorgen. Er is heel wat dat je kan doen! Met voldoende beweging en genoeg slaap doe je al veel. Verder is het belangrijk om gezond te eten. Vers fruit, groene groenten en af en toe een handje noten. Walnoten, amandelen, pecans of welke noten dan ook: met mate zijn ze allemaal gezond. Daarnaast is het superbelangrijk om genoeg te drinken. Het liefst 2 liter water per dag. Vindt je het vervelend om koud water te drinken? Kook dan het water alsof je thee gaat zetten en drink het heet. Een smaakje kan er ook bij, zoals citroen en wat honing.

Wat zijn vrije radicalen?

In feite is dit een verzamelnaam voor allerlei schadelijke stoffen welke vrijkomen onder invloed van onze stofwisseling. Denk hierbij aan celdeling, het omzetten van eiwitten en je energie productie. Vrije radicalen kunnen zich razendsnel aan onze gezonde cellen binden. De goede cellen kunnen dan hun goede werking kwijt raken.

Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld ook verantwoordelijk zijn voor een snellere veroudering.

Helaas, al zou je op de schoonste plaats van de wereld wonen, kan je dit niet voorkomen. We krijgen vrije radicalen binnen middels ingeademde lucht en door zonlicht. Maar er wel wat aan te doen!

Allereerst hebben we een natuurlijk afweersysteem, dat anti-oxidanten aanmaakt. En anti-oxidanten neutraliseren de vrije radicalen. Gelukkig maar! Gezond haar kan zich uitstekend verweren tegen vrije radicalen. Maar je lokken hebben wel een beetje steun nodig. Dat doe je dan door te kiezen voor gezonde voeding, die helpt je haar te herstellen.

Wat is de beste herstelvoeding?

Als het om herstelvoeding gaat, kies dan 100% natuurlijke en organische ingrediënten. Aloë Vera, aloë leaf, shea butter en acai bessen. Al deze producten hebben anti-aging eigenschappen en ze brengen vocht in. Verder zijn vitamine A, E en C gericht op het beschermen van je haardos tegen afvalstoffen. Zeker in combinatie met de acai bes werken ze uitstekend.

Een goede conditie

Hou je lichaam in goede conditie. Niet alleen gezond eten en goede voedingssupplementen helpen daarbij. Je krijgt en houdt een goede conditie, door voldoende te bewegen. Denk daarbij aan regelmatig te fietsen, te wandelen of te fitnessen. Zwemmen is dan weer niet zo goed voor je haar, want chloorwater is nou eenmaal niet lief voor je haar. Wil je toch graag zwemmen? Breng dan eerst een haarolie aan in je haar, doe het in een stevige knot en zet dan het liefst een badmuts op.