De top tien gezondste vruchten ter wereld

De top tien gezondste vruchten ter wereld

Heel interessant! Hoe gezond is het fruit dat we eten? In deze lijst gaan we van nummer 10 naar nummer 1. Vooral diegenen die een staand beroep hebben, zoals kappers, hebben al die gezonde vruchten hard nodig in hun menu!

Er is gekeken naar de volgende ingrediënten;

  • Suikers
  • Vezels
  • Calorieën
  • Anti-oxidanten
  • Glycemische waarden ( de invloed van het fruit op je bloedsuikerspiegel)
  • Vitamines A, B, C, E, K en Kalium

10: Blauwe bessen.

De Amerikaanse blauwe bes behoort tot de familie van veenbessen en ook de Europese blauwe bes. Deze blauwe wondertjes bevatten per 100 gram zo’n 50 calorieën, 11 gram suiker, 1 gram eiwit en 2,4 gram vezels. Kleine gezonde blauwe bommetjes, barstensvol gezondheid!

9: Wilde kersen ( zure kers)

In dit onderzoek van DiSanto komen deze (zure) kersen zelfs iets beter uit de bus, dan de blauwe bessen. Met slechts 8 gram suiker en 48 calorieën, 5% kalium en 26% aan vitamineA is deze zure kers erg gezond! Zijn zoete neefje, de zoete kers is ook heel gezond maar bevat uiteraard meer suiker.

8: De Cantaloup

De cantaloup meloen is heerlijk zoet. Naast belangrijke vezels, vitamines en voedingsstoffen bevat de cantaloup ook veel caroteen. Hij heeft mooi oranje vruchtvlees.

7: De Papaya

Deze lekkere vrucht komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. De officiele naam is: ‘Carica Papaya’. Papaya bevat maar liefst 100% vitamine C ! Supergezond, dus!

6: Kiwi

Van oorsprong een Chinese vrucht, ook wel de Chinese kruisbes genoemd. De soort die hier het bekendst is, is ovaal van vorm en even groot als een kippe-eitje. In een kiwi zit enorm veel vitamine C en ook nog een 50% aan vitamine K.

5: Veenbessen

De veenbes, die wij hier ook kennen als de ‘cranberry’, bevat een grote hoeveelheid aan anti-oxidanten. Ze worden meestal verwerkt in sauzen, sapjes of jam.

4: Aardbeien

Die lekkere aardbei, prachtig rood en heerlijk sappig. En de enige vrucht die wij kennen, die de zaden van de vrucht aan de buitenkant heeft! Met veel vitamine C en rijk aan anti-oxidanten is dit zomerkoninkje een waardevolle aanvulling op ons dagelijks menu.  Behalve dat de aardbei gegeten wordt als vrucht, wordt ‘ie ook verwerkt in jams, fruitsappen, ijs en gebak.

3: Guava

Wordt in praktisch de hele wereld verkocht, is rijk aan natuurlijke vezels en vitamine C. Lijkt een beetje op de peer.

 2: Frambozen

Een opvallend mooie vrucht, afkomstig uit de rozenfamilie!  Frambozen groeien aan een houten stam het hele jaar door. Per 100 gram bevat een framboos 52 calorieën, 4 gram suiker en 6 gram vezels. Maar ook, verrassend genoeg, zit er omega-vetzuren in! Per 100 gram maar liefst 126,0 milligram!

 1: De Braam

Op nummer 1 van deze lijst staat dus de braam. Met 43 calorieën en slechts 4,9 gram suiker met daarbij 5 gram aan voedingsvezels is de braam erg gezond! Hij bevat vitamine A, D, B12 en calcium en ijzer. Ook magnesium is present. Hij staat op een eerlijk verdiende eerste plaats van deze lijst!