Do’s en don’ts voor gezond haar

gezond haar

Gezond haar kun je niet te vaak wassen

Iedereen wil natuurlijk dat zijn of haar haar gezond blijft. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Met deze do’s en don’ts krijg je daar inzicht in. Gezond haar is bijvoorbeeld haar dat niet al te vaak wordt gewassen. Het is vanzelfsprekend dat je je haar wast om het schoon te houden. Dit hoeft echter niet iedere dag te gebeuren. Wanneer je je haar namelijk te veel wast, wordt het al snel erg droog. Daarom bevelen veel kappers aan om je haar om de dag te wassen. Het liefst zelfs twee keer per week. Zo krijgen de natuurlijke oliën van je haar ook een kans om naar de punten te zakken.

Weet wanneer je het moet laten relaxen

Als je veel producten in je haar gebruikt, kan dit ook slecht zijn. Producten als mousse en haarlak kunnen je krullen wel behouden, het is allebei ook erg schadelijk voor je haar. Daarom moet je je er bewust van zijn dat je het ook een keer moet laten relaxen. Neem bijvoorbeeld één dag in de week dat je geen haarproducten gebruikt. Op deze manier voorkom je dat je haar op den duur afbreekt. Vooral wanneer je het wil laten groeien, is dit een zeer bruikbare tip.

Natuurlijke extracten voor gezond haar

Daarnaast zijn er ook een aantal producten die je haar een boost geven en versterken. Veel externe natuurlijke oliën en extracten zijn namelijk goed voor je haar. Olijfolie en argan olie laten je haar glanzen. Ook geeft dit een natuurlijke gloed. Oliën en extracten van noten als amandelen of macadamia’s zijn daar tegenover goed voor de structuur.

Staarten en vlechten

Een andere goede manier om je haar gezond te houden is om een staart in te doen. Je kunt het natuurlijk ook invlechten. Hierdoor wordt het minder blootgesteld aan het weer. Je haar heeft in een vlecht namelijk veel minder te verduren van harde wind. Ook krijg je het veel minder snel warm in de zomer wanneer je je haar vast hebt.

Steen, papier, schaar, knippen maar!

De belangrijkste manier om je haar gezond te houden is zorgen dat je regelmatig naar de kapper gaat. Naarmate dat haar groeit, gaat het namelijk ook dood. Laat jouw haar daarom om de drie tot zes maanden laat bijknippen. Er hoeft niet per se tien centimeter van af, maar de puntjes laten knippen kan nooit kwaad. Volg deze en de bovenstaande tips vanaf nu om zichtbaar gezond haar te krijgen en te behouden.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.