Droog haar, niet nodig!

Droog haar

Droog haar voelt onprettig aan, het glanst niet en er is geen eer aan te behalen! Met andere woorden, we willen droog haar problemen voorkomen! We gaan het hebben over het voorkomen van droog haar en over de behandeling ervan!

Droog haar: en dan?

Vraag je jezelf nu af of jij wel of geen droog haar hebt? Als je haar dof, pluizig, onhandelbaar en weerbarstig is, dan kun je er bijna zeker van zijn, dat je de bezitter van droge lokken bent. Helaas is dan meestal niet alleen het haar droog en dof, maar is de hoofdhuid vaak ook geïrriteerd. Bij haar dat gezond is sluiten de haarschubben netjes af, zodat de haren glad en glanzend zijn. Het vocht blijft goed opgesloten in iedere haar. Beschadigde haren sluiten niet af, waardoor er sprake is van vochtverlies.

1# Was je haren niet te vaak met shampoo

Talg wordt geproduceerd door de talgkliertjes in de hoofdhuid. Het is iets vettig en het wordt tijdens het borstelen door de lengte van het haar verdeeld. Hierdoor is het haar beschermd.

Door het wassen met shampoo wordt de talg verwijderd en zo ook de van nature aanwezige oliën op de huid. Was het haar daarom niet meer dan 2-3 keer in de week. En de haarschubben die open gaan staan door het gebruik van shampoo, worden gesloten door conditioner te gebruiken.

2# Laat je haar bijpunten

Gespleten haarpunten komen vaak voor bij droog haar. Door de puntjes af te laten knippen oogt je haar veel gezonder. Ook voorkom je meer gespleten haarpunten.

3# Vermijd hittetools

De naam zegt het al: hittetools. Deze apparaten kunnen hete temperaturen bereiken! Gebruik ze daarom beter niet op jouw toch al zo droge lokken! Ze trekken al het vocht uit je haar en je haar heeft dat vocht toch al zo hard nodig. Stel daarom de temperaturen zo laag mogelijk in en gebruik hittebeschermende spray, om de schade te beperken.

4# De haarborstel

Door je haar te borstelen met een haarborstel met flexibele pennen of haar, ben je goed bezig! Ze ontklitten het haar op zachte wijze en voorkomen zo extra schade die stugge borstels wel veroorzaken. Te vaak borstelen is ook geen goed idee, gebruik dan liever (op handdoekdroog haar) een kam met brede tanden.

5# Zaken die slecht voor je haar zijn

  1. Probeer zo min mogelijk te zwemmen in chloorwater, maar ook zeewater is geen goede vriend van je haar. Ze leiden allebei tot uitdroging van je haardos. Gebruik een beschermende spray, of houd je haar droog met een badmuts.
  2. Ga zo weinig mogelijk onder de zonnebank. Zowel zonlicht als UV-licht kan je haar behoorlijk uitdrogen. Bescherm het daarom met een hittebeschermer of bedek je haar goed.
  3. Vermijd producten die alcohol bevatten, want alcohol droogt haar en huid uit.

6# Drink 6 glazen water per dag

Sowieso is genoeg drinken belangrijk voor je hele lichaam, maar ook voor je lokken!

Tot slot: Gebruik haarverzorgingsproducten speciaal bestemd voor droog haar.