Duurzaam je haar wassen:  Lang leve de shampoobar!

Duurzaam je haar wassen:  Lang leve de shampoobar!

Wat een super cool en interessant product is die shampoobar! Wij zijn er in ieder geval helemaal weg van. Vol met de goede ingrediënten die je haar verzorgen en verwennen en gemakkelijk in het gebruik. Bovendien zijn deze milieuvriendelijke shampoobars 100% plasticvrij! Onze nieuwsgierigheid was gewekt en we zijn op onderzoek uitgegaan.

Wat zijn shampoobars?

Shampoobars zijn stukken shampoo. Ja, je hoort het goed! In plaats van vloeibare shampoo in een plastic fles zijn alle verzorgende bestanddelen verwerkt tot een stukje shampoo. Ze zijn dé beauty trend van dit moment!

Eigenlijk zijn velen van ons geregeld bezig met het milieu. Wat  kunnen wijzelf bijdragen aan een beter mileu? Ze zijn niet verpakt in plastic. Zo kunnen we de plastic soep in de oceanen verminderen!

Bovendien vinden we het ook belangrijk om te weten welke producten we op ons lichaam en haar gebruiken. Shampoobars zijn helemaal samengesteld uit natuurlijke bestanddelen.

In deze ontwikkeling zijn er trouwens niet alleen shampoobars, maar ook conditionerbars en lichaamsbars, ter vervanging van douchegels.

Wat zijn de ingrediënten van shampoobars?

Shampoobars zijn niet alleen vrij van plastics maar ook van microplastics! Bovendien zitten er geen sulfaten in zoals Sodium Lauryl Sulfaat en Sodium Laureth Sulfaat. Juist die twee ingrediënten worden vaak gebruikt in cosmetica. Helaas werken ze uitdrogend en zijn ze soms zelfs verantwoordelijk voor andere huidirritaties. Ook dat droge, trekkerige gevoel van je huid na het douchen komt door deze sulfaten.

De shampoobars zijn volledig vrij van palmolie. Palmolie is op zich geen slecht product, maar de manier waarop het gewonnen wordt, is erg slecht voor het milieu.

In feite zijn de bars helemaal vrij van chemische troep! Ze bevatten wel shea butter, olijfolie en quinoa. Allemaal verzorgende en gezonde ingrediënten.

Er zijn shampoobars op de markt voor vet haar, droog haar, zilvershampoobars, gewone dagelijkse verzorging en gekleurd haar bars.

Hoe moeten de bars gebruikt worden?

Om zo lang mogelijk te genieten van jouw shampoobar, moet je hem droog opbergen nadat je hem hebt gebruikt. Door hem op een zeephouder te leggen, droogt ‘ie mooi op en zal hij langer meegaan. Als hij nat bewaard wordt, zullen er laagjes vanaf breken en zal er product verloren gaan. Hoe beter jij voor je bar zorgt, hoe langer hij mee zal gaan!

De conditionerbar

Als je je haar hebt gewassen met de shampoobar, kan je nog wat extra verzorging aan je haardos geven met de conditionerbar. Hier eigenlijk zo’n beetje hetzelfde verhaal; Ook de conditionerbar is helemaal plasticvrij en vol met verzorgende ingrediënten!

Ze zullen je haar na elke wasbeurt hydrateren en voeden. Juist omdat ze goed zijn voor haar en huid, zien wij er geen nadelen in. Ze gaan ruim 80 wasbeurten mee! Goodbye bad hairdays!

De conditionerbars zijn wat meer creamy dan de shampoobars, en ze moeten net even anders gebruikt worden.

Hoe gebruiken we de conditionerbar?

Verwarm hem onder het warme water en wrijf met de conditionerbar over je haar. Laat hem even inwerken en spoel vervolgens goed uit.