Duurzaam en zuinig in jouw kapsalon

Een duurzame kapsalon

Als je duurzaam wilt zijn, zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden. In het algemeen wordt er in een kapsalon namelijk veel energie gebruikt.  Het gebruik van een behoorlijke hoeveelheid water is ook een bekend gegeven.

Natuurlijk zijn alle zaken die hierboven genoemd worden,  noodzakelijk om je kapsalon goed draaiende te houden. Niemand kan de zaak laten werken zonder water en elektriciteit.

Milieuvriendelijke salon

Als je ambitie hebt om op een meer milieuvriendelijke manier aan het werk te gaan; denk dan in eerste instantie aan het energieverbruik. Want juist de energierekening is een telkens weer terugkomende, hoge rekening aan het einde van iedere maand. Zo zou je bijvoorbeeld eens naar je cv-ketel kunnen kijken, om te zien of daar hoge energiekosten door komen. Nieuwe cv-ketels zijn meestal een heel stuk zuiniger met energie! En hoe je het ook wendt of keert, als je niet zuinig bent met de energie, benadeel je je eigen portemonnee.

Wegwerpproducten

Ook kun je veel kosten besparen én milieuvriendelijker te werk gaan, door niet voor alles wepwerpartikelen te gebruiken. De bakjes waarin de haarverf gemengd wordt, koffiebekertjes van plastic en plastic handschoenen; deze kunnen waarschijnlijk beter vervangen worden door een duurzaam product. Schaf handschoenen aan die je uit kunt spoelen, en investeer in mengbakjes die je uit kunt spoelen en hergebruiken. Daar zul je zeker financieel voordeel in vinden. Werk je toch liever met wegwerpartikelen? Kijk dan of er milieuvriendelijke producten te koop zijn, die beter gerecycled kunnen worden.

Minder waterverbruik

Ja, ook het water kun je duurzaam te werk gaan. Hoe? Door goede, waterbesparende kranen te plaatsen. Ze zijn natuurlijk duurder dan gewone kranen. Maar gezien de hoeveelheid water die er doorheen gaat in de gemiddelde kapsalon, zul je er  op de lange duur profijt van krijgen. En dan zijn er nog de wasmachine en de wasdroger; Geen kapsalon die zonder kan. Al die kapmantels en handdoeken moeten dagelijks gewassen en gedroogd worden! En waarschijnlijk meerdere keren per dag staat de wasmachine op volle toeren te draaien! Het beste,energiezuinige idee is hier, dat je de wasmachine echt pas aanzet als hij helemaal vol is.  En zorg voor een wasmachine met een A+++ energielabel. En hang de was lekker buiten op een droogrek als het weer dat toelaat, in plaats van het in een droger te stoppen.

Sluipverbruik

Veel mensen beseffen dit niet, maar door de stand-by stand van je apparatuur en stekkers van diverse apparaten die in het stopcontact blijven zitten, kan je electriciteitsrekening tot wel 10% oplopen!  Zorg er dus voor, dat je die apparaten die niet gebruikt worden, even uitschakelt. Het is werkelijk maar een druk op de knop! En verwijder de stekkers van alle haardrogers aan het einde van de dag uit het stopcontact.

LED verlichting

LED verlichting is heel zuinig en gaat veel langer mee en het geeft uitstekend licht op het werk. Het verschil in energie besparing  is 80%-90% in vergelijking met gloeilampen! LED is ook zuiniger (50%) dan spaarlampen.

Haardrogers

Ga voor haardrogers met een lager energieverbruik en een lager vermogen. Haardrogers van 1500 Watt werken even goed! Ga je zo te werk? Dan is ook jouw kapsalon geknipt voor de toekomst!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.