Geden kappersopleiding

Een gedegen opleiding tot kapper is dynamisch, deskundig, creatief en op de hoogte van alle stijlen. Het is een beroep dat ontzettend divers is. Een mooi kapsel kan een mens doen stralen doordat het een goed gevoel geeft. Als kapper ben je in staat inspiratie om te zetten in een subtiele coupe, zonder het sociale aspect uit het oog te verliezen. Hair Kappersopleiding is zeer praktijkgericht, professioneel en prestatiegericht. Het is de uitgelezen plek om het kappersvak optimaal te leren.

Opleiding voor kapper

Je leert het beste in de praktijk. De salon is dus eigenlijk de school. Ervaren vakdocenten leiden studenten op tot allround kapper. Er zijn levendige keuzevakken, vele workshops en verrassende trainingen te volgen binnen de opleiding. Tevens zijn er Hair Catwalk evenementen en wedstrijden. Door deel te nemen kun je fantastische prijzen winnen. Hair Kappersopleiding is door het Ministerie van OCW erkend. Daardoor is het een erkende beroepsopleiding, dat een optimale kwaliteit garandeert.

Innovatief

Wanneer je een opleiding voor kapper zoekt, dan heeft de Utrechtse Hair Kappersopleiding een veelzijdig aanbod. De opleiding is innovatief te noemen in lesaanbod, werkwijze en organisatie. Zo is bijvoorbeeld de jaarlijkse afsluiting een heuse show, waar de creaties kunnen worden bewonderd. Het stagetraject is in goede afstemming met verschillende kappersbedrijven en externe contacten. Een gedegen begeleiding maakt deel uit van dit stagetraject.

Twee jaar leren

Er heerst veel interesse in het kappersvak. En terecht! Het is een beroep waarbij creativiteit en afstemming cruciaal zijn. Door trainingen, solide lesprogramma’s en stages ondersteunt Hair Kappersopleiding jou om in twee jaar allround kapper te zijn. Met een BOL en BBL opleiding hanteert de opleiding een minimale leeftijd van 16 jaar. Motivatie is essentieel, vandaar dat een intake-procedure bij de toelating hoort. Theorie maakt onderdeel uit van de opleiding, maar er zijn docenten die kunnen ondersteunen wanneer dit een lastig onderdeel is. Ook werkt de opleiding met vaste docenten en kleine groepen, zodat het leerproces intensief, maar toch prettig is.

Ster in de beauty-branche

Wanneer je het vakdiploma behaald hebt, ben je in staat kinderen, heren en dames te knippen. Overigens kun je ook doorgroeien tot praktijkopleider. Voor mensen die een carriereswitch willen maken, is er ook een deeltijd opleiding voor kapper. Hair Kappersopleiding biedt een brede opleiding met deskundige vakdocenten en een betrouwbare, praktische leerweg om jou als excellente kapper te laten functioneren. Bekijk nu de mogelijkheden om je in te schrijven.