Een home-made avocado haarmasker: Een echte aanrader!

Natuurlijk gebruiken we allemaal shampoo en fijne conditioners. We geven er veel geld aan uit, zeker als je een goede kwaliteit producten gebruikt. Je wilt tenslotte je haar in een topconditie hebben. Nou staan avocado’s bekend om hun vele voordelen voor onze gezondheid, maar ze zijn ook erg goed voor onze haren. We hebben een fantastisch recept ontdekt waarin avocado is verwerkt.

Wat zit er in een avocado?

Nou, allereerst een grote pit. Maar volgens het Guinnes Book of Records bevatten avocado’s de meeste vitamines, mineralen en voedingsstoffen van alle fruitsoorten op deze aarde. Tevens zitten er de ‘goede’vetten in. En niet alleen als voeding zijn ze supergezond, ze zijn ook heel goed voor huid en haar. Iemand met een droge huid en droog haar zal er zeker baat bij hebben! Avocado-olie dringt dieper door dan bijvoorbeeld amandelolie of olijfolie. Wij vinden daarom dat de avocade een uitstekend voedend ingrediënt is voor een haarmasker.

Wat zijn de ingrediënten voor een avocado haarmasker?

Zeker als je lang hebt, zul je de onderstaande hoeveelheid producten nodig hebben. Heb je kort haar? Dan gebruik je gewoon minder!

  • 1 flinke eetlepel honing
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 hele rijpe avocado

Hoe maak je het haarmasker?

Snijdt de avocado in twee halven en haal de pit eruit door een scherp mes op de pit te slaan, draai met mes en de pit valt eruit. Vervolgens haal je het vruchtvlees van de avocado eruit met een eeetlepel. Doe het in een blender en maal het tot een zachte massa.

Voeg dan de yoghurt en en de honing toe in de blender. Mix het nog door, totdat je een gelijkmatige massa hebt gekregen. Hierna wrijf je het mengsel nog even door een zeef, zodat er geen klontjes meer inzitten.

Bedek het mengsel even met een huishoudfolie om verkleuring te voorkomen. Niet in de koelkast zetten!

Was je haar

Was je haren nu onder de douche met shampoo. Na het uitspoelen van de shampoo breng je het haarmasker aan op je haar. Het is een kliederig karweitje,  maar je hebt het water van de douche binnen handbereik! Breng alles aan op je haren, van de haarwortels tot in de haarpunten. Het is lastiger aanbrengen dan een standaard haarmasker, het verdeelt wat lastiger. Begrijpelijk, want haarmaskers bevatten meestal siliconen die prettig verdelen. Kam het nog even door met een grove kam, zodat je zeker weet dat het masker goed verdeeld is over je lokken. Laat het avocado haarmasker een kwartiertje inwerken. Breng maar beter een badmuts aan, zodat het op je haar blijft zitten en je geen glijbaan vanje douchevloer maakt. Zie je het al voor je? Tijdens de inwerktijd van het haarmasker kun je jezelf wassen onder de douche. Na de inwerktijd spoel je alles goed uit je haar. Kam het ook nog even door, om eventuele brokjes avocado eruit te krijgen.

Na het douchen

Droog je haar nu zoals je altijd gewend bent, aan de lucht of met je föhn. Gebruik dan wel een hittebeschermer!

Resultaat: Glanzende, zachte lokken!