Een nieuwe föhn kopen? Tips to blow your mind!

Een nieuwe föhn kopen? Super tips to blow your mind!

Voor het uitkiezen van een nieuwe föhn zie je soms door de bomen het bos niet meer. Zo veel merken en soorten, om gek van te worden! Om erachter te komen welke föhn jij moet kiezen uit het overweldigende aanbod, hebben we deze blog vol met nuttige info voor je geschreven.

Regelmatig krijgen de leden van onze redactie vragen over föhns:

 • Waar moeten we op letten als we een föhn gaan kopen?
 • Welke föhn moeten we uitkiezen?
 • Welke gebruikt mijn kapper ook?

Tijd dus voor wat solide föhn-advies!

 1. Wat wil je met je föhn doen? Wil je de föhn alleen gebruiken om je haar te drogen, of ook om te stylen? Er zijn föhns die voor beide doeleinden geschikt zijn.
 2. Extra blaasstanden en temperatuurstanden: Voor goed precisiewerk raden we je aan om een föhn te nemen met 3 warmtestanden en 2 blaasstanden.
 3. Extra opzetstukken: Hiermee kan je verschillende haartypes op de correcte manier föhnen. Eén blaasmond( nozzle), een diffuser en een straightener.

Een föhn met een Cool Shot knop

Deze functie helpt je een kapsel te fixeren, omdat je direct kunt stoppen met de warme lucht en meteen een shot koele lucht kan blazen. Voor een goede hold wel vooraf schuimversteviger gebruiken!

Het haartype

Koop je een föhn voor eigen gebruik, dan hoef je alleen je eigen haartype te weten. Maar als je als kapper er een aanschaft, dan ligt het anders. Let dan op de volgende factoren:

 • Keramische technologie: Keramiek biedt je 2 voordelen, namelijk het heeft een anti-pluis werking en het verspreid de warmte egaal.
 • Wattage: Het wattage bepaalt de blaaskracht. Hoe hoger het wattage, hoe harder hij kan blazen. Zeker voor dun haar is een laag wattage al afdoende.
 • Ionische technologie: Ideaal om pluis en statisch haar te voorkomen!

Voor dun haar is 1200-1500 Watt voldoende.

Bij normaal haar is 1300-1800 Watt in orde.

Voor dik haar heb je 1600-2200 Watt nodig.

Bij droog en pluizig haar raden we een Ionische föhn aan.

Voor beschadigd haar en chemisch behandeld haar is een keramische föhn ideaal.

Ben je linkshandig of rechtshandig?

Bij de meeste föhns zitten de knoppen aan de voorkant van de handgrepen. Zo kunnen zowel links- als rechtshandigen hem goed gebruiken. Let op dat als je er een koopt waarbij de knoppen links zitten, dat ‘ie geschikt is voor rechtshandigen en vice-versa!

Het gewicht van de droger

Zwaardere föhns zullen vermoeiender werken dan lichte föhns. Zeker als je er de hele dag mee moet werken. Het kan invloed hebben op je pols. Hoe meer functies hij heeft, des te zwaarder hij is.

Enkele goede tips:

 • Denk aan de kabellengte
 • Zit er anti-slip aan de zijkanten?
 • Misschien wil je een stille versie?
 • Welke bijgeleverde accessoires wil je?

Enkele merken om uit te kiezen:

Wahl

Moser

Parlux

Cara Cima

Babyliss PRO

CHI

ISO Professional

Hopelijk hebben we je keuze vergemakkelijkt!