Een nieuwe look voor de man

man met baard en zonnebril op zeilboot

Wil je als man een nieuwe look voor jezelf,  en wil je geen kapitalen uitgeven aan nieuwe kleding en schoenen? Dan is een nieuw kapsel een uitstekend idee! Er moet natuurlijk wel een kapsel gekozen worden, dat bij de vorm van je gezicht past. Niet elk kapsel past bij iedere man. De vorm van je gezicht is heel bepalend, want dat is het eerste wat iedereen van je ziet als je ze tegenkomt.

De hieronder genoemde factoren zijn belangrijk

  • Je gezichtsvorm. Heb je een rond gezicht of juist een smal gezicht? Zorg dat je kapper je goed advies geeft voor een kapsel, dat echt bij jouw gezichtsvorm past.
  • Je budget. Het gaat natuurlijk niet alleen om de kosten van de kapper of de barbier, maar ook dien je rekening te houden met de kosten van de haarverzorgingsproducten. Die zal je nodig hebben om je haar te verzorgen en netjes in model te houden.
  • Het bijhouden van je kapsel. Wil je regelmatig weer naar je kapper of je barbier om je kapsel netjes te blijven onderhouden? Kort haar is sneller in model gebracht, maar het moet wel vaker geknipt te worden.
  • De tijd die je elke dag aan je kapsel wilt besteden. Afhankelijk van hoeveel tijd je ’s ochtends hebt om voor je haar te zorgen, dien je een keuze te maken. Kies ik een bewerkelijk kapsel dat veel tijd in beslag neemt? Of wil ik iets gemakkelijks dat snel in model zit?
  • Jouw eigen stijl. Je kunt je kapsel niet even afzetten alsof het een pruik is. Het zit dag en nacht op je hoofd, en het moet dus echt bij jou passen. Zowel bij je dagelijkse bezigheden zoals je werk ( niet elk kapsel past bij jouw werkomgeving) maar ook bij jouw eigen manier van kleden. Hou daar dus rekening mee als je je keuze voor een kapsel maakt. Stel je voor dat je naar een advocaat gaat, die daar zit met enorme dreadlocks tot op zijn heupen of een reuze hoge mohawk. Komt dat dan professioneel op je over? Maak daarom de juiste keuze!

Verandering brengt soms een beetje onzekerheid met zich mee.

Je hoort mensen wel eens zeggen, dat ze het lastig vinden om drastische keuzes te maken wat betreft hun uiterlijk. Vaak hebben mannen al jaren hetzelfde kapsel sinds hun puberteit. Niet iedereen wil de nieuwsgierige ogen van collega’s op zich gericht hebben. Maar toch is een nieuw kapsel heel verfrissend en positief! Twijfel niet en ga ervoor!

Hoe kies je het model van je kapsel?

Heb je een lang, smal gezicht? Dan is een kapsel met een vollere stijl aan de zijkanten een goed idee. Heb je een rond gezicht? Kun je beter kiezen voor wat dunner haar aan de zijkanten van je gezicht, zodat het wat smaller oogt. Ben je druk baasje, die altijd wenst dat er 34 uren in een etmaal zitten en niet 24? Kies dan voor een gemakkelijk te onderhouden kapsel.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.