Een toffe sfeer in je kapsalon, hoe doe je dat?

Een toffe sfeer in je kapsalon, hoe doe je dat?

Een machtig mooi vak is het kappersvak. Leuke contacten met de klanten. Fijne collega’s waarmee je samenwerkt in een sfeervolle kapsalon en telkens weer nieuwe dingen uitproberen. Wat is er tenslotte fijner dan je klanten blij met een trendy kapsel de deur uit zien gaan? Maar wat ook heel erg belangrijk is, is een fijne kapsalon.

En als het niet helemaal naar wens is?

Dat kan natuurlijk ook wel eens voorkomen. Daarom geven we jou een aantal handige tips om ook in jouw kapsalon een gezellige kapsalon te hebben!

  • Maak duidelijke afspraken: Om alles goed te laten reilen en zeilen op het werk, is het superbelangrijk om goede afspraken te maken met je collega’s en je werkgever. Zo weet iedereen wat hij of zij van de ander kan verwachten. Wat zijn de werktaken van je collega’s en welke zijn de taken van je baas? Hoe worden alle taken correct verdeeld? Help jij je eigen klanten vanaf het begin van hun behandeling tot het eind? Wie gaat de vloer vegen? Als dat gewoon duidelijk is, hoeft niemand er nog over te discussiëren en zul je zeker irritaties voorkomen!
  • Praat dus met elkaar en niet over elkaar! Als er dan toch nog irritaties zijn, kaart dat dan gelijk aan met de collega waar dat over gaat. Ga er niet tegen anderen over praten. Zo hoeft er niets stiekem gedaan te worden en is de kans veel groter, dat het probleem uit de wereld geholpen wordt! Lukt het echt helemaal niet? Praat er dan pas over met de salonmanager of je baas.
  • Bewaak je grenzen: Het moet voor jezelf en voor de anderen duidelijk zijn wat je wel kunt en wat je niet kunt. Beloof geen dingen die je niet waar kunt maken. Dat is de beste manier om stress te voorkomen en ook hou je zo je baas en je collega’s tevreden.
  • Geef elkaar af en toe eens een complimentje: Als je een collega bewondert om iets wat hij of zij heeft gedaan, zeg dat dan gerust. Zie je dat iemand erg leuk met de klanten omgaat, of heeft hij of zij een mooi kapsel gecreëerd? Of misschien is je collega goed afgevallen? Geef ze gerust een comlimentje! Je hoeft heus niet de hele dag te lopen slijmen, maar een aardig woord zo nu en dan wordt heus wel op prijs gesteld.
  • Creëer een positieve vibe door jezelf te blijven ontwikkelen: Blijf altijd nieuwe dingen leren en probeer open te staan voor nieuwe ontwikkelingen in je vak. Zo zorg je voor een positieve sfeer, want ontwikkeling is altijd een goede zaak!
  • Zorg voor een gezellige kapsalon: Speel ook eens muziek af die een ander leuk vindt, en niet die één collega graag hoort. Praat samen over hoe jullie de salon gezelliger kunnen maken. Smaken verschillen natuurlijk en de baas heeft het laatste woord!
  • Organiseer een bedrijfsuitje: Het is gewoon leuk om je collega’s ook in een andere omgeving te zien en over andere dingen te praten. Samen plezier hebben is goed voor de werksfeer!