De meest effectieve DIY haarmaskers

haarmaskers avocado

Haarmaskers van avocado

Veel mensen gebruiken haarmaskers om van droog haar af te komen of het juist te voorkomen. Hiervoor kun je prima een potje in de winkel kopen. Toch ga je soms liever voor de natuurlijke optie. Dus hoe kun je een goed haarmasker zelf maken? Kijk als eerste naar wat jouw haar nodig heeft. Is het droog? Dan is een geprakte avocado het perfecte masker. In avocado’s zitten namelijk niet alleen goede voedingsstoffen. Er zit ook veel vocht en gezonde vetten in. Hetzelfde geld voor oliën van noten als macadamia’s en amandelen. Alhoewel deze oliën niet makkelijk te vinden zijn.

Olijfolie: niet alleen voor koken

Ook olijfolie blijkt erg goed te zijn voor je haar. Hiervan gaat het namelijk sneller groeien. Ook blijft je haar gehydrateerd, omdat olijfolie erg vet is. Zorg wel dat je dit masker goed uitspoelt, nadat het is ingetrokken. Voor een masker kun je dit mengen met honing en extra vitamine E supplementen. Eén capsule is hiervoor genoeg. Vitamine E staat net als olijfolie voornamelijk bekend als iets dat goed is tegen wallen. Het zorgt ervoor dat je huid meer collageen produceert. In je haar zorgt een toegenomen hoeveelheid collageen voor betere haargroei.

Haarmaskers van eieren

Eieren zijn van zichzelf rijk aan proteïne. Het eigeel bevat hiervan iets meer dan het eiwit. Dit is erg goed voor je haar, omdat de proteïne het sterker zal maken. Het beste is nog dat je niets toe hoeft te voegen voor een haarmasker! Je hoeft alleen een ei in een bakje te breken. Hierna kun je dit door elkaar roeren en in je haar masseren. Let wel op dat je je handen met zeep wast om infectie door salmonella te voorkomen. Nadat het masker is ingetrokken in je haar, is het verstandig dit met warm water uit te spoelen.

Honing… plakt dat niet?

Geen zorgen, de honing die je in een haarmasker doet, gaat nergens aan plakken. Dit komt omdat je het hoort te mengen met yoghurt. Bij voorkeur Griekse yoghurt. Hierdoor krijgt het masker een dikkere structuur. Het is dan dus makkelijker in je haar te krijgen. De combinatie van honing en zuivel is rijk aan voedingsstoffen. Haarmaskers als deze zijn erg goed voor beschadigd haar. Ook wanneer je haar echt heel droog is, kan dit masker helpen. Er zit nog een voordeel aan dit masker vast. Als je extra maakt, heb je ook meteen een gezonde snack.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.