EHBP: Eerste Hulp Bij Pluis

EHBP: Eerste Hulp Bij Pluis

Ja lieve lezers, met Pluis bedoelen we niet knuffelkonijntje van vroeger. Maar pluishaar. En dat is een haarprobleem waar niemand blij van wordt! Niet de drager en ook niet diegene die er naar moet kijken.  Broos en pluizig haar dat al bij de haaraanzet begint en snel afbreekt. Als dst gebeurt zit je met een hoofd vol kleine, warrige sprietjes die letterlijk alle kanten opgaan behalve de goede kant! Dus als jij ook last hebt van dit probleem: Lees dan maar snel verder!

De oorzaken van broos haar

Gelukkig is dat heel goed te doen! Maar first things first: Hoe moet je dat aanpakken?

  • De eerste reden van droog weerbarstig en pluizig haar is het weer. En het weer is iets waar wij geen zeg over hebben! Teveel zonneschijn op je lokken in de zomer en ook de koude winterdagen doen niet veel voor je haar.
  • En wat ook niet als een verrassing zal komen: chemische behandelingen die je hebt laten doen, zoals verven, blonderen, ontkleuren of permanenten/straighten. Allemaal kunnen ze voor poreus haar zorgen. De haarschubben blijven openstaan, waardoor je haar uitdroogt en rap breekt.
  • Een verkeerde verzorging van je haar. Door de verkeerde shampoo en/of conditioner te gebruiken, of helemaal geen conditioner of een verzorgend maskertje.
  • Door het gebruik van styletang, krultang of hete fö

Een goede aanpak van de haarproblemen

We gaan het nu hebben over de oplossing van het probleem. Pluizig  en breekbaar haar kan echt gefixed worden!  Als je echt een oplossing wilt zul je wel een beetje moeten investeren. Goedkope shampoo’s beloven gouden bergen, maar vaak zijn de ingrediënten niet zo verzorgend als ze beweren. Ook zullen ze je haar op de lange duur verstikken omdat er siliconen inzitten.

Keratine

Een keratinebehandeling werkt herstellend. De beschadigde delen van je haar zullen herstellen nadat ze opgevuld middels een keratine-behandeling. Je haar zal weer steviger aanvoelen en een mooie glans krijgen. Waarschijnlijk zal het wel eerst nodig zijn om de dode punten weg te knippen. De kapper kan je hierover het juiste advies geven. Als je je haar lang wilt laten groeien, geef dat dan eerst duidelijk aan bij je hairstylist.

Conditioner

Heb je nooit eerder een conditioner gebruikt na het wassen van je haar? We raden je aan om dat wel na elke wasbeurt te doen! Conditioners leggen een beschermlaagje om iedere haar, zodat het beschermd is tegen vuil van buitenaf én tegen uitdrogen. De meeste shampoo’s en haarverzorgingsproducten  van de drogist hebben een hoge zuurgraad. Dat is ongezond voor het haar.  Als je je shampoo en conditioner bij de kapper koopt, heb je niet alleen veel minder nodig. Ook verzorgen deze producten je haar goed.

Hitte

Te hete föhns en krultangen zullen je haar uitdrogen, met alle gevolgen van dien. Gebruik daarom altijd een hittebeschermend product. Zo voorkom je uitdroging van je haar én broos en pluizig haar.

Advies van een pro

Bij haarproblemen is het raadzaam om advies aan je kapper te vragen en samen een behandelplan voor je te bespreken.