Extensions, weave en meer!

extensions weave en meer

Alles over extensions

Je haar verlengen was voor de uitvinding van haarstukken en extensions bijna niet mogelijk. Tenzij je het bij je haar in zou vlechten. Maar wat als je langer haar los wilde houden? Tsja, dan had je pech. Gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo en zijn er meerdere manieren om je haar te verlengen. Als eerste zijn er de standaard haarextensions. Dit zijn plukken haar die je met waxjes vastzet in je eigen haar. Het inzetten hiervan duurt erg lang, maar je eigen haar groeit er wel sneller van. Deze vallen ook vanzelf uit, wat je haar kan beschadigen. Wanneer dit gebeurt is het tijd om de haarextensions opnieuw in te laten zetten door een professional.

Alles over weave

Onder een weave kun je twee dingen verstaan. Als eerste heb je het haarstuk dat in lagen in je haar word vastgezet. Daarnaast zijn er de bundles die in je haar worden geweven. In beide gevallen wordt je haar eerst ingevlochten om zo een goede ondergrond te creëren voor het extra haar. Het haarstuk word in elke vlecht als aparte laag op de vlechten genaaid. Het bovenste gedeelte van je haar zal dit dan bedekken. Hetzelfde gebeurt met de bundles die elk in een apart stukje van de vlecht worden vastgezet.

Opplak haar en het verschil met extensions

Naast de standaard haarextentions is er ook opplakhaar. Dit wordt op dezelfde wijze aangebracht en je hoeft je haar niet in te vlechten. Opplakhaar is echter een stuk ongezonder dan de standaard haarextentions. Deze verlengingen plak je namelijk letterlijk in je haar doormiddel van een taperand. Inderdaad, er zijn daadwerkelijk mensen die vrijwillig tape in hun haar laten plakken. En dat gebeurt vaak één keer en dan nooit meer. Het resultaat is vaak dat je haar beschadigt raakt wanneer je dit opplakhaar uit je haar haalt. Je zou ook niet anders kunnen verwachten.

Kappers en pruiken?

Ook pruiken kun je soms tot de categorie extensions rekenen. Je zou denken dat kappers niet heel vaak met pruiken en dat echte synthetische haar te maken zullen krijgen. En in principe is dat ook zo. Haarstylisten zullen hier meer mee te maken krijgen dan kappers. Ook pruikenmakers vallen in dit geval ook onder haarstylisten. De voornaamste reden hiervoor is dat veel pruiken ook in model gebracht moeten worden. Wanneer zij dit zelf niet kunnen schakelen zij vaak een professionele haarstylist in die dit voor hen doet.

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.