Face framing: dé haartrend van 2021

Face framing: dé haartrend van 2021

In de jaren negentig was deze iconische haartrend ook helemaal je van het! Voor iedereen die het leuk vindt om iets kleurrijks met zijn of haar haar te doen. Maar je hoeft dan dus niet je hele coupe te kleuren. Daarom laten we je in deze blog graag kennismaken met de nieuwste trend: Colorful face framing. Ook zullen we het nog even hebben over een iets rustigere trend: natural face framing.

Wat is een colorful face framing precies?

Een face framing zetten is een kleurtechniek waarbij er een gaaf gekleurd lijstje haar rondom je gezicht wordt gecreëerd. De betekenis van een frame is dus een omlijsting. Een face framing is dan ook een omlijsting van je gezicht. Supergaaf en het is zo’n leuke trend! Zo’n lijstje om jouw gezicht heen laat je er nog mooier uitzien dan je al bent! En als je voor een colorful face framing gaat, is the sky the limit!

Opvallende kleuren

Dit jaar komen we super opvallende kleuren tegen. En het is begrijpelijk dat niet iedereen meteen met een groen of een blauw hoofd wil rondlopen. Daarom is een frame zo”n mooie oplossing. Je draagt wel een felle, opvallende kleur in je haar, maar alleen in een frame rond je gezicht! Dat is nog eens een statement maken! Denk aan een felroze, paars, blauw  of knalgroene frame. Ook zijn we al een regenboog frame tegengekomen. Wow!

Een money piece

Face frames worden ook wel een money piece genoemd. De reden hiervoor is dat je alleen door het zetten van enkele highlights een geheel nieuwe look hebt gekregen. Je kleurt alleen een klein deel van je coupe en voilà! Een totaal nieuw uiterlijk en je kunt het net zo kleurrijk maken als je zelf wilt.

Welke voordelen heb je van de haartrend face framing?

  • Je maakt absoluut een statement, zonder dat je je hele haar hoeft te kleuren.
  • Wat je haarlengte ook is: Een face framing kan eigenlijk altijd. Of je nou een subtiele kleur wilt of een knalkleur. Alles kan en alles mag!
  • Door een framing in je haar te doen creëer je meer diepte in je haar waardoor je optisch meer volume ziet ontstaan.
  • Aan een face framing zul je weinig onderhoud hebben. De framing kleuren lopen heel subtiel over vanuit je eigen haarkleur, dus uitgroei zal de minste van jouw problemen zijn. Een stuk minder ‘kopzorgen’ dus!

Als jij er ook over denkt om deze zomer een face framing te laten zetten in je haar, ga er gewoon voor! En als je toch nog twijfelt of misschien niet zo’n erg opvallend kapsel wilt: Probeer dan eens een natural face framing.

Natural face framing

Bij een natural face framing worden er meestal kleuren gebruikt die 2 tinten lichter zijn dan jouw eigen kleur. Dat geeft een een zachte natuurlijke look. Heb je bijvoorbeeld grijs haar, ga dan voor een lichte zilveren framing. Je kiest gewoon twee tinten lichter dan je eigen kleur, maar het effect is werkelijk verbluffend! Voor welke haartrend ga jij?