Fijn haar? Ga voor meer volume!

Fijn haar, ga voor volume

We hebben niet allemaal zo’n lekkere dikke bos met dik haar. Als jouw haar ook zo futloos en slap is of je hebt gewoon een bad hairday? Regel dan gauw wat volume in je haar! We geven je een aantal handige tips in deze blog.

Was je haar correct

Wat wordt er eigenlijk bedoeld met het correct wassen van je haar? Nou, het haar hoeft door de shampoo alleen bij de haarwortels ( bij de hoofdhuid) gewassen worden met shampoo. Veel mensen verdelen de shampoo over de gehele lengte van hun haar bij het wassen. Dat hoeft dus niet. De natuurlijke olieën van je haar worden afgegeven op je hoofdhuid, daarom moet juist daar gewassen worden met de shampoo. De conditioner daarentegen moet juist wel in de middenlengte en de haarpunten aangebracht worden. Zo krijgt ieder deel van je haar de juiste verzorging. Als je conditioner op je hoofdhuid gebruikt, wordt het haar zwaar en zal het juist gaan hangen.

Bovendien is het vaker dan twee keer per week wassen met shampoo overbodig en kan het ongezond zijn voor je haar. Nat worden met water is geen probleem, maar pas op met shampoo en  conditioner.

Zorg er bovendien voor, dat je kwalitatief goede shampoo’s gebruikt, vrij van schadelijke sulfaten en siliconen. Goedkope shampoo’s ( van de drogist) bevatten deze stoffen wel, en ze maken het haar zwaar (gevolg geen volume!) en na langdurig gebruik verstikken ze zelfs je haar. Hierdoor ontstaan gespleten haarpunten. Beter is het om te investeren in een professionele shampoo en conditioner van je kapper. Je hebt er veel minder van nodig en ze verzorgen je haar correct.

Meer volume? Touperen!

Velen van onze lezers zijn waarschijnlijk te jong om bewust de tachtiger jaren te hebben meegemaakt.  In die tijd droegen de dames de beroemde suikerspinkapsels. Het leek op een soort van hoge bijenkorf, boven op hun hoofd.  Dat is nog eens a trip down memorylane voor iedereen die weet waar we het over hebben! Getoupeerd haar krijg je door het hoog op te kammen met een kammetje of een speciale toupeerborstel.

Verdeel je haar in kleine passé’s (secties)  en kam dan pluk voor pluk. Hou de pluk haar omhoog en kam dan rustig terug vanaf het midden van de pluk tot aan de hoofdhuid. Spray er dan wat hairspray op om het te fixeren. Duw de pluk weer naar achteren en kam er heel zachtjes overheen, zodat de bovenkant mooi glad is.  Zo doe je plukje voor plukje.

Föhnen

Een trucje: Droog je haar tot ongeveer 85%. Nog niet helemaal, dus! Doe dan een hoge knot op de bovenkant van je hoofd (ziet er niet uit, haha!). Laat het een kwartiertje drogen en maak het weer los. En voila, plotseling heb je volume!

Laagjes laten knippen

Als je je kapper vraagt om laagjes te knippen, zul je meteen meer volume krijgen.

Volumepoeder

Masseer wat volumepoeder in je hoofdhuid en je hebt direct meer volume! Droogshampoo voegt iets meer structuur toe: ook heel nuttig!