Flower power voor je haar

oranje bloemen en vlinder

Trends die terug zijn: flower power

Nu het weer lente wordt, zie je veel vrouwen en meisjes weer bezig zijn met bloemen. Ze halen ze niet alleen in huis of planten ze in de tuin. Er gebeurt veel meer. Ook komen de bloemenprintjes en felle kleuren weer uit de kast. Maar hoe verwerk je die flower power eigenlijk in de haar routine? Dat is een vraag waar alle bloemen fans en “girly girls” graag antwoord op willen. En dat antwoord zal hieronder verder worden beschreven. Je zal er nog van staan te kijken dat parfum bijvoorbeeld hierin ook een rol kan spelen.

Bloemen in je haar

Tijdens de jaren 70 was het een erg populaire trend om bloemen in je haar te doen. Deze trend zie je bijna elk voorjaar weer terugkomen. Bijvoorbeeld in festivallooks zie je vaak kronen terug van zijdebloemen. Ook zijn jonge meisjes vaak geneigd om deze kronen van echte bloemen te maken. Bovendien worden er vaak bloemen bij haar ingevlochten tijdens deze periode. Daarnaast zijn ook haarclips met zijdebloemen als decoratie veel te zien tijdens het voorjaar. Ook kun je je haar invlechten tot bloem. Dit gaat heel gemakkelijk. Als eerste maak je een normale vlecht. Daarna trek je één kant van de vlecht uit, zodat deze op bloemblaadjes lijken. Vervolgens rol je de vlecht op en speldt je deze vast.

Haarproducten op “flower” basis

Veel haarmaskers zijn tegenwoordig al verrijkt met bloemenextracten. Dit heeft een positief effect op de structuur van je haar, maar bestaan er ook andere producten op deze basis? Voor de bloemenliefhebber is dat zeker het geval. Denk hierbij bijvoorbeeld aan shampoo, crèmespoeling, leave-in sprays. Je kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een haarproduct op basis van bloemen. Het nadeel is vaak dat de bloemengeur die hierbij komt niet erg lang in je haar blijft hangen. Maar wat moet je daaraan doen? Heel simpel, gebruik parfum!

Hoe laat je je haar lekker ruiken?

Parfum?! Is al die alcohol in je haar spuiten er niet juist slecht voor? Zeker wel, maar niet als je het gelijkmatig verdeelt. Spuit het gewoon in je haarborstel en borstel je haar vervolgens uit. Dan is er niets aan de hand. Dus wat voor bloemen parfums zijn nou eigenlijk aanraders? Veel bekende merken hebben al één of meerdere “flower” geuren. Neem bijvoorbeeld Gucci Bloom of Rosa Exelsa van Dolce en Gabbana. Daarnaast zijn er ook nog merken die iets betaalbaarder zijn, zoals de parfums van de Zara of Lovely Rose. Kortom er is keuze zat!

Dit bericht is gepost in blogs. Bookmark de link.