Föhnborstels: Kunnen we nog zonder?

Dankzij het bestaan van föhnborstels kunnen we ons stylen en drogen tegelijkertijd. Je creëert het kapsel dat je al snel met krullen of juist supersteil en pluisvrije lokken. In 10 minuten dus een net kapsel, wat een droom apparaat! Voordat je tot de aanschaf van een föhn met een föhnborstel overgaat, is het waarschijnlijk wel handig dat je er meer over te weten kan komen. Zo kan je na het lezen van deze blog met de juiste info eentje kopen. In deze blog gaan we het uitgebreid hebben over föhnborstels, de meest verkochte stylingtool in Nederland! Zelfs mensen die een pruik dragen, gebruiken er eentje!

De föhnborstel

Het klinkt als een droom die waarheid is geworden: Iedere dag perfect gestylde haren. En deze droom kan ook jouw werkelijkheid worden, namelijk met een föhnborstel. En niet iedereen heeft meteen door hoe je een föhnborstel het beste kunt gebruiken, maar dat gaat heel snel. Föhns met een roterende borstel werken nog fijner en creëren mooie golvende lokken.

Föhnborstels zijn er in diverse diameters. De keuze hangt af van wat je ermee wilt doen. De diameter van een föhnborstel bepaalt welk effect je bereikt met je haar. Kleine diameter föhnborstels maken kleinere krullen en grote diameter föhnborstels creëren een grove slag.

Hoe moet je de föhnborstel gebruiken?

We geven slechts advies en een stappenplan; je zult voor jezelf moeten uitvogelen hoe jij het liefst te werk gaat met een föhnborstel! Want uiteindelijk werk je toch op een manier die jij zelf het fijnst vindt.

 1. Het is het beste om op handdoekdroog haar te werken.
 2. Borstel je haar rustig met een borstel met flexibele pennetjes, om schade aan je lokken te voorkomen!
 3. Breng een hittebeschermende spray aan, zodat je haardos beschermd is tegen de hitte van de föhn.
 4. Maak met een kam een verdeling en verdeel je haar in twee stukken. Zet de bovenste laag haar vast met een clip.
 5. Pak een kleine lok haar en zet de borstel erop. Plaats de föhnborstel bovenop de lok om je haar naar buiten te föhnen, of onderop een lok om naar binnen te föhnen.
 6. Beweeg de föhnborstel vervolgens langzaam van boven naar beneden.
 7. Blijf deze stappen herhalen totdat alle lokken van het onderste deel eerst en dan het bovenste deel, goed gedroogd zijn.
 8. Als final touch misschien nog wat hairspray (als je dat wilt), zodat je je lokken langer in model kan houden.

We hebben een aantal föhns van Babyliss Pro onder de loep genomen:

 • Babyliss Pro Rotating Hot Airstyler: Deze Babyliss beschikt over een roterende borstel en twee hittestanden. Hij heeft een keramische coating, een cool shot functie en er zitten twee verschillende borstels bij (40 en 50 millimeter).
 • Babyliss Pro Titanium Tourmaline: Geeft het haar een mooie glans, heeft een meedraaiend snoer van 2 meter 70 cm, twee snelheden en twee temperaturen. Geen roterende borstel!
 • Babyliss Pro Blue Lightning Föhnborstel: Roterende borstel, lang meedraaiend snoer, kan een mooi volume geven.

Hopelijk vond je dit artikel interessant!